De vijftien City-winkels zullen worden omgevormd tot zelfstandige Proxy-winkels, meldt de Belgische retailer maandag. De vijftien winkels behalen niet de beoogde resultaten, luidt het.

Volgens Delhaize mangelt er bij de City-winkels wat aan de flexibiliteit, en kan een zelfstandige uitbater daar beter op inspelen. Door op zon- en feestdagen de deuren te openen, bijvoorbeeld. Terwijl de zoektocht naar potentiële zelfstandige overnemers wordt opgestart, blijven de City-winkels open. Bij de vijftien City winkels (in Gent, Brussel en Antwerpen) werken 400 mensen, van wie 280 onder een contract van onbepaalde duur werken. Die laatsten zullen worden tewerkgesteld in geïntegreerde supermarkten in de buurt.

Volgens de socialistische bediendebond BBTK gaan door het stopzetten van het City-concept uiteindelijk mogelijk 400 banen verloren. "De directie zegt dat de werknemers met een contract van onbepaalde duur in de geïntegreerde supermarkten van Delhaize terecht kunnen. Maar mogelijk zal dit ten koste gaan van de tijdelijke contractuelen in die winkels", aldus vakbondssecretaris Jan De Weghe. (Belga/BO)

De vijftien City-winkels zullen worden omgevormd tot zelfstandige Proxy-winkels, meldt de Belgische retailer maandag. De vijftien winkels behalen niet de beoogde resultaten, luidt het. Volgens Delhaize mangelt er bij de City-winkels wat aan de flexibiliteit, en kan een zelfstandige uitbater daar beter op inspelen. Door op zon- en feestdagen de deuren te openen, bijvoorbeeld. Terwijl de zoektocht naar potentiële zelfstandige overnemers wordt opgestart, blijven de City-winkels open. Bij de vijftien City winkels (in Gent, Brussel en Antwerpen) werken 400 mensen, van wie 280 onder een contract van onbepaalde duur werken. Die laatsten zullen worden tewerkgesteld in geïntegreerde supermarkten in de buurt. Volgens de socialistische bediendebond BBTK gaan door het stopzetten van het City-concept uiteindelijk mogelijk 400 banen verloren. "De directie zegt dat de werknemers met een contract van onbepaalde duur in de geïntegreerde supermarkten van Delhaize terecht kunnen. Maar mogelijk zal dit ten koste gaan van de tijdelijke contractuelen in die winkels", aldus vakbondssecretaris Jan De Weghe. (Belga/BO)