Retailer Delhaize verkoopt de 25 winkels in Montenegro aan de lokale distributeur Expo Commerce. Dat meldt Delhaize in een persbericht.

Delhaize heeft een akkoord bereikt met Expo Commerce ( kortweg 'Expo') over de verkoop van 25 winkels in Montenegro. Het gaat om alle Maxi-, Mini Maxi- en Tempo-winkels in Montenegro.

De Delhaize-winkels in Montengro boekten vorig jaar een omzet van in totaal 50 miljoen euro. Distributeur Expo, die in 1991 werd opgestart in Kotor, zal de namen Maxi, Mini Maxi en Tempo behouden.

Het bedrag van de transactie werd niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de deal in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond.

Delhaize nam in 2011 de supermarktketen in de Balkan over, maar voorlopig heeft het nog weinig return gezien op zijn investering. Toen de winkels in Belgische handen waren, maakten ze niet de beste doorstart. Er waren onder meer leveranciersproblemen, omdat de vorige eigenaar een aantal grote facturen niet meer had betaald. Door de tegenvallende resultaten in de Balkan moest Delhaize vorig jaar al een grote afboeking doen, en begin dit jaar sloot het al zijn 23 winkels in Albanië.

Delhaize heeft in de Balkan wel nog steeds meer dan 400 winkels, het grootste deel daarvan ligt in Servië.(BO/SF)

Retailer Delhaize verkoopt de 25 winkels in Montenegro aan de lokale distributeur Expo Commerce. Dat meldt Delhaize in een persbericht.Delhaize heeft een akkoord bereikt met Expo Commerce ( kortweg 'Expo') over de verkoop van 25 winkels in Montenegro. Het gaat om alle Maxi-, Mini Maxi- en Tempo-winkels in Montenegro. De Delhaize-winkels in Montengro boekten vorig jaar een omzet van in totaal 50 miljoen euro. Distributeur Expo, die in 1991 werd opgestart in Kotor, zal de namen Maxi, Mini Maxi en Tempo behouden. Het bedrag van de transactie werd niet bekendgemaakt. Verwacht wordt dat de deal in het vierde kwartaal van dit jaar wordt afgerond. Delhaize nam in 2011 de supermarktketen in de Balkan over, maar voorlopig heeft het nog weinig return gezien op zijn investering. Toen de winkels in Belgische handen waren, maakten ze niet de beste doorstart. Er waren onder meer leveranciersproblemen, omdat de vorige eigenaar een aantal grote facturen niet meer had betaald. Door de tegenvallende resultaten in de Balkan moest Delhaize vorig jaar al een grote afboeking doen, en begin dit jaar sloot het al zijn 23 winkels in Albanië. Delhaize heeft in de Balkan wel nog steeds meer dan 400 winkels, het grootste deel daarvan ligt in Servië.(BO/SF)