Tom&Co, opgericht in 1991, telt 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. Het gaat om acht eigen winkels en 136 winkels die onder franchise worden uitgebaat.

De overnemer is investeringsgroep PetSerCo, waarvan Lionel Desclée de voornaamste aandeelhouder is. Desclée is een directielid van Delhaize België, waar hij eindverantwoordelijke is van Tom&Co. In het verleden maakte hij deel uit van het operationele managament van Tom&Co.

De merknaam Tom&Co blijft bestaan. Voor de werknemers en het bestaande netwerk van de dierenspeciaalzaakwinkels in België, Luxemburg en Frankrijk verandert er niets. In totaal - eigen winkels en franchisezaken - stelt de keten een 600-tal mensen te werk. Het is nog niet geweten hoeveel de investeringsgroep op tafel heeft gelegd voor de dierenspeciaalzaak.

Voor Delhaize is een dierenspeciaalzaak niet langer prioritair. De supermarktketen wil zich meer dan ooit toespitsen op het verkopen van voeding.

(Belga/NS)

Tom&Co, opgericht in 1991, telt 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. Het gaat om acht eigen winkels en 136 winkels die onder franchise worden uitgebaat. De overnemer is investeringsgroep PetSerCo, waarvan Lionel Desclée de voornaamste aandeelhouder is. Desclée is een directielid van Delhaize België, waar hij eindverantwoordelijke is van Tom&Co. In het verleden maakte hij deel uit van het operationele managament van Tom&Co.De merknaam Tom&Co blijft bestaan. Voor de werknemers en het bestaande netwerk van de dierenspeciaalzaakwinkels in België, Luxemburg en Frankrijk verandert er niets. In totaal - eigen winkels en franchisezaken - stelt de keten een 600-tal mensen te werk. Het is nog niet geweten hoeveel de investeringsgroep op tafel heeft gelegd voor de dierenspeciaalzaak. Voor Delhaize is een dierenspeciaalzaak niet langer prioritair. De supermarktketen wil zich meer dan ooit toespitsen op het verkopen van voeding. (Belga/NS)