Dat meldt de distributeur in een persmededeling.

Volgens de Delhaize Groep zal de transactie naar verwachting een waardeverminderingsverlies op activa en andere kosten van ongeveer 180 miljoen dollar genereren.

De Belgische internationale voedingsdistributeur verwacht dat alle winkels van de discountketen nog tot het einde van het jaar zullen open blijven als Bottom Dollar Food winkels. Daarna zal Bottom Dollar Food de winkels sluiten en de activiteiten van de formule stopzetten. De desinvestering zal de activiteiten van Delhaize Groep "verder vereenvoudigen, de schuldcapaciteit verhogen en aandeelhouderswaarde creëren" en kadert in de strategie van de onderneming om zich te concentreren op de kernmarkten, luidt het.

Delhaize Groep verwacht dat de transactie tegen het einde van het eerste kwartaal van 2015 is afgerond.

(Belga/RR)

Dat meldt de distributeur in een persmededeling.Volgens de Delhaize Groep zal de transactie naar verwachting een waardeverminderingsverlies op activa en andere kosten van ongeveer 180 miljoen dollar genereren. De Belgische internationale voedingsdistributeur verwacht dat alle winkels van de discountketen nog tot het einde van het jaar zullen open blijven als Bottom Dollar Food winkels. Daarna zal Bottom Dollar Food de winkels sluiten en de activiteiten van de formule stopzetten. De desinvestering zal de activiteiten van Delhaize Groep "verder vereenvoudigen, de schuldcapaciteit verhogen en aandeelhouderswaarde creëren" en kadert in de strategie van de onderneming om zich te concentreren op de kernmarkten, luidt het. Delhaize Groep verwacht dat de transactie tegen het einde van het eerste kwartaal van 2015 is afgerond.(Belga/RR)