In 2011 nam Delhaize in de Balkan de keten Delta Maxi over voor 932,5 miljoen euro. Delta Maxi had activiteiten in Albanië, Bulgarije en Montenegro. Het afgelopen jaar besliste Delhaize al de winkels in Albanië en Montenegro van de hand te doen. Dat is nu ook het geval voor de 54 vestigingen in Bulgarije, waar Delhaize actief is onder de naam Piccadilly en Piccadilly Daily.

Dat Delhaize wegtrekt uit Bulgarije - en eerder al uit Albanië en Montenegro - is een gevolg van de 'niet zo sterke marktpositie' daar, aldus communicatiemanager Steven Vandenbroeke. Bovendien zit de economie in Bulgarije in het slop.

Delhaize Groep wil zich nu richten op de markten waar de retailer wel over een sterke positie beschikt, zoals in Servië, Roemenië en Griekenland het geval is.

Verwacht wordt dat de transactie van de Bulgaarse winkels aan AP Mart in het tweede kwartaal afgerond wordt, luidt het in een persbericht. (SF/BO)

In 2011 nam Delhaize in de Balkan de keten Delta Maxi over voor 932,5 miljoen euro. Delta Maxi had activiteiten in Albanië, Bulgarije en Montenegro. Het afgelopen jaar besliste Delhaize al de winkels in Albanië en Montenegro van de hand te doen. Dat is nu ook het geval voor de 54 vestigingen in Bulgarije, waar Delhaize actief is onder de naam Piccadilly en Piccadilly Daily.Dat Delhaize wegtrekt uit Bulgarije - en eerder al uit Albanië en Montenegro - is een gevolg van de 'niet zo sterke marktpositie' daar, aldus communicatiemanager Steven Vandenbroeke. Bovendien zit de economie in Bulgarije in het slop. Delhaize Groep wil zich nu richten op de markten waar de retailer wel over een sterke positie beschikt, zoals in Servië, Roemenië en Griekenland het geval is. Verwacht wordt dat de transactie van de Bulgaarse winkels aan AP Mart in het tweede kwartaal afgerond wordt, luidt het in een persbericht. (SF/BO)