Delhaize stopt samenwerking met slachthuis in Izegem

12/09/17 om 10:03 - Bijgewerkt om 10:48

Bron: Belga

'Delhaize tolereert op geen enkele manier inbreuken op dierenwelzijn', zo reageert de warenhuisketen dinsdag op de wantoestanden in het slachthuis van groep Verbist.

Delhaize stopt samenwerking met slachthuis in Izegem

© belga

Het slachthuis van Izegem kwam in opspraak na undercoverbeelden van dierenrechtenorganisatie Animal Rights. De organisatie legde met een verborgen camera vast hoe runderen in een slachthuis van de groep Verbist in Izegem zwaar worden mishandeld. Runderen worden met stokken in een box gejaagd en krijgen elektrische schokken, wat verboden is.

Vervolgens wachten de dieren in doodsangst op hun lot, terwijl ze zien hoe andere runderen bij hun poten worden opgehangen en hoe slachters hen de keel doorsnijden. In veel gevallen worden de dieren onverdoofd geslacht.

Delhaize kondigde naast de stopzetting van de samenwerking ook aan dat de bestaande controles verhoogd en extra controles voorzien in de andere slachthuizen waarmee wordt samengewerkt

Ook Colruyt reageerde al op de beelden en liet weten dat in afwachting van meer duidelijkheid alle bestellingen en leveringen van het betrokken slachthuis 'on hold' zullen worden gezet.

Vlaams minister Ben Weyts, bevoegd voor dierenwelzijn in ons land, beloofde eerder al nog strenger te zullen optreden tegen de wantoestanden.

Onze partners