CEO Pierre-Olivier Beckers reageerde donderdag 'teleurgesteld' op de vierdekwartaalresultaten in de VS en België. De omzet steeg met 7 procent , de organische opbrengstengroei bedroeg 1,5 procent. Beckers verwijst voor de tegenvallende omzet naar de consumenten die onder druk blijven staan en minder uitgeven.

Bovendien is er de toenmende concurrentie. In de VS nam de omzet toe met 1 procent, maar de vergelijkbare omzetevolutie - als een vergelijkbaar aantal winkels in rekening wordt gebracht - bedroeg -0,4 procent als gevolg van de voortdurende daling van de consumentenbesteding. De omzet bij Delhaize België steeg met 0,9 procent, vooral als gevolg van nieuwe winkelopeningen.

Delhaize heeft intussen beslist 146 slecht presterende winkels te zullen sluiten - waarvan de meeste in de VS en Zuidoost-Europa -en 64 andere winkels om te vormen. Bij de sluitingen gaan ongeveer 5.000 banen verloren, overwegend in de VS. In België worden geen winkels gesloten en zijn geen banen bedreigd, aldus een woordvoerder. (Belga/BO)

CEO Pierre-Olivier Beckers reageerde donderdag 'teleurgesteld' op de vierdekwartaalresultaten in de VS en België. De omzet steeg met 7 procent , de organische opbrengstengroei bedroeg 1,5 procent. Beckers verwijst voor de tegenvallende omzet naar de consumenten die onder druk blijven staan en minder uitgeven. Bovendien is er de toenmende concurrentie. In de VS nam de omzet toe met 1 procent, maar de vergelijkbare omzetevolutie - als een vergelijkbaar aantal winkels in rekening wordt gebracht - bedroeg -0,4 procent als gevolg van de voortdurende daling van de consumentenbesteding. De omzet bij Delhaize België steeg met 0,9 procent, vooral als gevolg van nieuwe winkelopeningen. Delhaize heeft intussen beslist 146 slecht presterende winkels te zullen sluiten - waarvan de meeste in de VS en Zuidoost-Europa -en 64 andere winkels om te vormen. Bij de sluitingen gaan ongeveer 5.000 banen verloren, overwegend in de VS. In België worden geen winkels gesloten en zijn geen banen bedreigd, aldus een woordvoerder. (Belga/BO)