De verkoop van de drie ketens, waardoor Delhaize niet langer actief is in Florida, werd een jaar geleden aangekondigd. "De winkels die deel uitmaken van de transactie, genereerden in 2013 ongeveer 1,7 miljard dollar opbrengsten", gaf Delhaize begin mei mee bij de voorstelling van de eerstekwartaalcijfers.

De retailer heeft maandag ook de verkoop van zijn distributiecentrum in Plant City, Florida, aan C&S Wholesale Grocers afgerond, voor een bedrag van 28 miljoen dollar.

Delhaize is in de Verenigde Staten nog actief met de ketens Food Lion, Hannaford en Bottom Dollar Food, samen goed voor ruim 1.300 winkels aan de oostkust. Die winkels vertegenwoordigden in het eerste kwartaal bijna twee derde van de totale omzet van Delhaize. (Belga/BO)

De verkoop van de drie ketens, waardoor Delhaize niet langer actief is in Florida, werd een jaar geleden aangekondigd. "De winkels die deel uitmaken van de transactie, genereerden in 2013 ongeveer 1,7 miljard dollar opbrengsten", gaf Delhaize begin mei mee bij de voorstelling van de eerstekwartaalcijfers. De retailer heeft maandag ook de verkoop van zijn distributiecentrum in Plant City, Florida, aan C&S Wholesale Grocers afgerond, voor een bedrag van 28 miljoen dollar. Delhaize is in de Verenigde Staten nog actief met de ketens Food Lion, Hannaford en Bottom Dollar Food, samen goed voor ruim 1.300 winkels aan de oostkust. Die winkels vertegenwoordigden in het eerste kwartaal bijna twee derde van de totale omzet van Delhaize. (Belga/BO)