Ahold maakte in juni bekend Delhaize over te willen nemen. Volgens Muller wordt nog steeds vooruitgang geboekt in dat proces. "We kijken uit naar het belangrijke vierde kwartaal en zijn ervan overtuigd dat onze resultaten en vrije kasstroom in lijn met de verwachtingen zullen liggen. Tegelijkertijd blijven we vooruitgang boeken met de voorgenomen fusie met Ahold en we zijn op schema om de transactie halverwege 2016 af te ronden."

Omzet stijgt

De supermarktketen meldde verder dat de omzet in het derde kwartaal met 14,5 procent steeg tot 6,1 miljard euro, geholpen door gunstige wisselkoerseffecten door de sterkere dollar. Exclusief die effecten was de omzet met 2,3 procent toegenomen.

De nettowinst bedroeg in het derde kwartaal 118 miljoen euro. Dat is bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. Muller sprak van "sterke kwartaalresultaten".

In het derde kwartaal van 2015 stegen de opbrengsten in België met 2,2 pct tot 1,2 miljard euro, ondersteund door een vergelijkbare omzetgroei van 1,7 pct en de uitbreiding van het winkelnetwerk.

Het marktaandeel van Delhaize België steeg lichtjes tot 24 pct. "Dat gebeurde onder meer door de goede prestaties van onze geaffilieerde winkels, dat zijn de zelfstandige uitbaters. Die dragen voor een flink deel bij aan de winst", legt Nicolas Van Hoecke uit. "Maar ook de resultaten van de geïntegreerde winkels, die deel uitmaken van de groep, zijn stilaan aan het groeien. Hun situatie verbetert zienderogen, onder meer door de soms moeilijke beslissingen van de voorbije maanden. Het gaat zeker de goede richting uit." (Belga/NS)

Ahold maakte in juni bekend Delhaize over te willen nemen. Volgens Muller wordt nog steeds vooruitgang geboekt in dat proces. "We kijken uit naar het belangrijke vierde kwartaal en zijn ervan overtuigd dat onze resultaten en vrije kasstroom in lijn met de verwachtingen zullen liggen. Tegelijkertijd blijven we vooruitgang boeken met de voorgenomen fusie met Ahold en we zijn op schema om de transactie halverwege 2016 af te ronden."De supermarktketen meldde verder dat de omzet in het derde kwartaal met 14,5 procent steeg tot 6,1 miljard euro, geholpen door gunstige wisselkoerseffecten door de sterkere dollar. Exclusief die effecten was de omzet met 2,3 procent toegenomen. De nettowinst bedroeg in het derde kwartaal 118 miljoen euro. Dat is bijna 9 procent meer dan een jaar eerder. Muller sprak van "sterke kwartaalresultaten". In het derde kwartaal van 2015 stegen de opbrengsten in België met 2,2 pct tot 1,2 miljard euro, ondersteund door een vergelijkbare omzetgroei van 1,7 pct en de uitbreiding van het winkelnetwerk.Het marktaandeel van Delhaize België steeg lichtjes tot 24 pct. "Dat gebeurde onder meer door de goede prestaties van onze geaffilieerde winkels, dat zijn de zelfstandige uitbaters. Die dragen voor een flink deel bij aan de winst", legt Nicolas Van Hoecke uit. "Maar ook de resultaten van de geïntegreerde winkels, die deel uitmaken van de groep, zijn stilaan aan het groeien. Hun situatie verbetert zienderogen, onder meer door de soms moeilijke beslissingen van de voorbije maanden. Het gaat zeker de goede richting uit." (Belga/NS)