Retailer Delhaize betaalt 932,5 miljoen euro voor Delta Maxi, inclusief de schuldenlast van 330 miljoen euro. Delhaize ondertekent hiermee de grootste overname sinds 2001.

De Delta Holding is de grootste werkgever van Servië en actief in de distributie, maar ook in de bouw-, landbouw- en vastgoedsector. De omzet van de holding stemt overeen met 9 procent van het Servische bbp (bruto binnenlands product).

De eigenaar Miroslav Miskovic prijkte in 2007 op de Forbes-ranglijst van miljardairs. Met een geschat vermogen van 2,8 miljard dollar behoort hij in ieder geval tot de elite van Oost-Europa.

Delta Maxi, opgericht in 2000, baat 450 winkel uit in Servië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië. In Servië is het met het 350 winkels de grootste voedingsdistributeur. De groep baat zowel buurtwinkels, supermarkten, discountwinkels als hypermarkten uit.

De geschatte jaaropbrengsten van Delta Maxi bedragen 1,35 tot 1,4 miljard euro, met een geschatte ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 85 tot 90 miljoen euro. De groep stelt ongeveer 15.000 mensen tewerk.

Delhaize verwacht dat de overname onmiddellijk zal bijdragen tot de winst vanaf 2011. De transactie omvat ook het vastgoedeigendom van meer dan de helft van de winkels in Servië en zeven van de distributiecentra van Delta Maxi.

Retailer Delhaize betaalt 932,5 miljoen euro voor Delta Maxi, inclusief de schuldenlast van 330 miljoen euro. Delhaize ondertekent hiermee de grootste overname sinds 2001. De Delta Holding is de grootste werkgever van Servië en actief in de distributie, maar ook in de bouw-, landbouw- en vastgoedsector. De omzet van de holding stemt overeen met 9 procent van het Servische bbp (bruto binnenlands product). De eigenaar Miroslav Miskovic prijkte in 2007 op de Forbes-ranglijst van miljardairs. Met een geschat vermogen van 2,8 miljard dollar behoort hij in ieder geval tot de elite van Oost-Europa.Delta Maxi, opgericht in 2000, baat 450 winkel uit in Servië, Bulgarije, Bosnië en Herzegovina, Montenegro en Albanië. In Servië is het met het 350 winkels de grootste voedingsdistributeur. De groep baat zowel buurtwinkels, supermarkten, discountwinkels als hypermarkten uit. De geschatte jaaropbrengsten van Delta Maxi bedragen 1,35 tot 1,4 miljard euro, met een geschatte ebitda (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) van 85 tot 90 miljoen euro. De groep stelt ongeveer 15.000 mensen tewerk. Delhaize verwacht dat de overname onmiddellijk zal bijdragen tot de winst vanaf 2011. De transactie omvat ook het vastgoedeigendom van meer dan de helft van de winkels in Servië en zeven van de distributiecentra van Delta Maxi.