Delhaize Group, die ook actief is in de Verenigde Staten en Zuid-Oost Europa, boekte in 2013 een omzet van 21,1 miljard euro. Dat is 2,6 procent meer dan in 2012. De nettowinst steeg met 71,8 procent tot 179 miljoen euro.

In België kreeg Delhaize af te rekenen met forse concurrentie en druk op de verkoop-, algemene en administratieve kosten. De warenhuisketen richt zich nu op prijzen en promoties en verwacht daardoor voor dit jaar een krappere winstmarge in ons land. In januari maakte Delhaize al bekend in België vorig jaar een omzet van 5,1 miljard euro te hebben geboekt, 3 procent meer dan een jaar eerder. De brutomarge daalde met 10 basispunten tot 20,2 procent van de opbrengsten 'als gevolg van prijsinvesteringen en een verhoogde promotionele activiteit'. Delhaize hield zijn marktaandeel in België naar eigen zeggen wel stabiel op 25,5 procent.

Frans Muller, sinds november CEO van Delhaize, spreekt van een 'positieve dynamiek bij Delhaize America, terwijl België en Servië voor uitdagingen staan'. De Nederlander kondigt voor 625 miljoen euro investeringen en 180 winkelopeningen aan voor dit jaar.

De raad van bestuur heeft een dividend van 1,56 euro per aandeel voorgesteld, wat 11 procent meer is dan de 1,4 euro van het vorige boekjaar.

Beleggers zijn niet onder de indruk van dat hoger dividend, want 20 minuten na opening noteert het aandeel 4 procent lager dan de slotkoers van woensdag. Tegen de middag is dat verlies opgelopen tot 7 procent. Uiteindelijk sluit Delhaize de beursdag af met een verlies van 7,67 procent tot 48,69 euro.

Delhaize telt wereldwijd 3.534 winkels, waarvan 852 in België en Luxemburg. De warenhuisketen telt ongeveer 160.000 werknemers. (Belga/BO)

Delhaize Group, die ook actief is in de Verenigde Staten en Zuid-Oost Europa, boekte in 2013 een omzet van 21,1 miljard euro. Dat is 2,6 procent meer dan in 2012. De nettowinst steeg met 71,8 procent tot 179 miljoen euro.In België kreeg Delhaize af te rekenen met forse concurrentie en druk op de verkoop-, algemene en administratieve kosten. De warenhuisketen richt zich nu op prijzen en promoties en verwacht daardoor voor dit jaar een krappere winstmarge in ons land. In januari maakte Delhaize al bekend in België vorig jaar een omzet van 5,1 miljard euro te hebben geboekt, 3 procent meer dan een jaar eerder. De brutomarge daalde met 10 basispunten tot 20,2 procent van de opbrengsten 'als gevolg van prijsinvesteringen en een verhoogde promotionele activiteit'. Delhaize hield zijn marktaandeel in België naar eigen zeggen wel stabiel op 25,5 procent. Frans Muller, sinds november CEO van Delhaize, spreekt van een 'positieve dynamiek bij Delhaize America, terwijl België en Servië voor uitdagingen staan'. De Nederlander kondigt voor 625 miljoen euro investeringen en 180 winkelopeningen aan voor dit jaar.De raad van bestuur heeft een dividend van 1,56 euro per aandeel voorgesteld, wat 11 procent meer is dan de 1,4 euro van het vorige boekjaar.Beleggers zijn niet onder de indruk van dat hoger dividend, want 20 minuten na opening noteert het aandeel 4 procent lager dan de slotkoers van woensdag. Tegen de middag is dat verlies opgelopen tot 7 procent. Uiteindelijk sluit Delhaize de beursdag af met een verlies van 7,67 procent tot 48,69 euro.Delhaize telt wereldwijd 3.534 winkels, waarvan 852 in België en Luxemburg. De warenhuisketen telt ongeveer 160.000 werknemers. (Belga/BO)