De jobs sneuvelen in de afdelingen 'Ocean' en 'Logistics & Services'. Maersk legt in het derde kwartaal een provisie van 100 miljoen dollar aan voor de herstructurering.

Maersk kondigde het nieuws aan met de publicatie van voorlopige kwartaalcijfers. In het derde kwartaal bleef de omzet net niet stabiel: -1 procent tot 9,9 miljard dollar (8,4 miljard euro).

In weerwil van het banenverlies stevent het bedrijf volgens topman Søren Skou af op een sterk derde kwartaal. De volumes herpakten zich sneller dan verwacht, de kosten bleven onder controle en de tarieven namen toe, klinkt het onder meer. Idem voor het vierde kwartaal, waardoor het bedrijf de verwachtingen voor heel 2020 optrekt. Omwille van de coronapandemie blijven de vooruitzichten voor 2021 onduidelijk.

De jobs sneuvelen in de afdelingen 'Ocean' en 'Logistics & Services'. Maersk legt in het derde kwartaal een provisie van 100 miljoen dollar aan voor de herstructurering. Maersk kondigde het nieuws aan met de publicatie van voorlopige kwartaalcijfers. In het derde kwartaal bleef de omzet net niet stabiel: -1 procent tot 9,9 miljard dollar (8,4 miljard euro). In weerwil van het banenverlies stevent het bedrijf volgens topman Søren Skou af op een sterk derde kwartaal. De volumes herpakten zich sneller dan verwacht, de kosten bleven onder controle en de tarieven namen toe, klinkt het onder meer. Idem voor het vierde kwartaal, waardoor het bedrijf de verwachtingen voor heel 2020 optrekt. Omwille van de coronapandemie blijven de vooruitzichten voor 2021 onduidelijk.