Decathlon Nederland krijgt dus een eigen magazijn. Nochtans kondigde de Franse keten in 2016 aan dat het nieuwe magazijn in Willebroek ook de Nederlandse activiteiten zou aansturen. Volgens De Tijd rijgt Nederland een eigen magazijn omdat het bedrijf er snel groeit. Maar dat Decathlon er niet in slaagt het nachtwerk te organiseren, speelt ook mee.

Het magazijn in Willebroek breidde eind vorig jaar nochtans uit. Maar het verlies van Nederland - vanaf 2020 levert de vestiging enkel nog aan België - zal volgens de directie niet te merken zijn. 'Er is geen invloed op onze activiteiten in Willebroek en al zeker niet op de werkgelegenheid', zegt Koen Tengrootenhuysen, vastgoeddirecteur Decathlon België. Er werken nu 398 mensen.

Vakbonden en directie raakten het niet eens over een akkoord rond nachtwerk. Minister van Werk Kris Peeters is bereid een sociaal bemiddelaar te sturen 'om het overleg te helpen deblokkeren'.

Decathlon Nederland krijgt dus een eigen magazijn. Nochtans kondigde de Franse keten in 2016 aan dat het nieuwe magazijn in Willebroek ook de Nederlandse activiteiten zou aansturen. Volgens De Tijd rijgt Nederland een eigen magazijn omdat het bedrijf er snel groeit. Maar dat Decathlon er niet in slaagt het nachtwerk te organiseren, speelt ook mee. Het magazijn in Willebroek breidde eind vorig jaar nochtans uit. Maar het verlies van Nederland - vanaf 2020 levert de vestiging enkel nog aan België - zal volgens de directie niet te merken zijn. 'Er is geen invloed op onze activiteiten in Willebroek en al zeker niet op de werkgelegenheid', zegt Koen Tengrootenhuysen, vastgoeddirecteur Decathlon België. Er werken nu 398 mensen. Vakbonden en directie raakten het niet eens over een akkoord rond nachtwerk. Minister van Werk Kris Peeters is bereid een sociaal bemiddelaar te sturen 'om het overleg te helpen deblokkeren'.