Galapagos schat de mogelijke opbrengsten uit onder meer onderzoeks-, registratie- en succesbetalingen in totaal op 290 miljoen euro, luidt het donderdag in een persbericht.

Het is de achtste alliantie met een farmabedrijf voor Galapagos en de tweede op het vlak van artrose. CEO Onno van de Stolpe licht eveneens toe dat Galapagos binnen twee jaar een middel tegen artrose wil testen op mensen. Als die tests succesvol zijn, duurt het gemiddeld vijf tot tien jaar voordat het product op de markt is.

Les Laboratoires Servier is niet op de beurs genoteerd en realiseerde in 2009 met 20.000 medewerkers een omzet van 3,6 miljard euro. Het bedrijf telt wereldwijd 140 vestigingen. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen de botten verdwijnt waardoor die over elkaar kunnen schuren en hevige pijn veroorzaken.

Naar schatting 12 procent van de wereldbevolking lijdt aan de ziekte waartegen momenteel geen geneesmiddelen zijn.

Galapagos schat de mogelijke opbrengsten uit onder meer onderzoeks-, registratie- en succesbetalingen in totaal op 290 miljoen euro, luidt het donderdag in een persbericht. Het is de achtste alliantie met een farmabedrijf voor Galapagos en de tweede op het vlak van artrose. CEO Onno van de Stolpe licht eveneens toe dat Galapagos binnen twee jaar een middel tegen artrose wil testen op mensen. Als die tests succesvol zijn, duurt het gemiddeld vijf tot tien jaar voordat het product op de markt is. Les Laboratoires Servier is niet op de beurs genoteerd en realiseerde in 2009 met 20.000 medewerkers een omzet van 3,6 miljard euro. Het bedrijf telt wereldwijd 140 vestigingen. Artrose is een aandoening waarbij het kraakbeen tussen de botten verdwijnt waardoor die over elkaar kunnen schuren en hevige pijn veroorzaken. Naar schatting 12 procent van de wereldbevolking lijdt aan de ziekte waartegen momenteel geen geneesmiddelen zijn.