De Persgroep wil het beursgenoteerde Britse mediabedrijf Mecom, dat activiteiten heeft in Nederland en Denemarken, overnemen. Dat melden beide partijen in een persbericht. De bedrijven zijn akkoord over een bod van 196 miljoen pond (245 miljoen euro).

De Persgroep geeft in België verschillende kranten en magazines uit, onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal, maar is ook in Nederland actief met verschillende titels.

Mecom bezit uitgeverij Wegener, die in Nederland verschillende regionale kranten uitgeeft. De tweede grote poot van Mecom is Berlingske Media, een grote Deense uitgever met verschillende kranten en radiostations.

In Nederland is Mecom ook eigenaar van Media Groep Limburg, die onder meer twee dagbladen uitgeeft in Nederlands Limburg. Mecom is al maanden in onderhandeling met Persgroep-concurrent Concentra over een verkoop van de Media Groep Limburg, waar 220 mensen werken. De Persgroep is bereid die overname onder de huidige voorwaarden te steunen, luidt het in de mededeling.

Volgens Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, past de overname van Mecom bij "de overtuiging dat consolidatie in onze sector noodzakelijk is om onze publicaties op een winstgevende manier om te vormen in multimediamerken". Het versterkte bedrijf zal volgens Van Thillo beter geplaatst zijn voor de transformatie naar een leidende mediagroep in print en online.

De Persgroep is van plan de activiteiten van Mecom na afronding van de transactie grondig door te lichten en te zoeken naar synergieën. In Nederland kan dat volgens de bedrijven snel gebeuren, omdat De Persgroep er al actief is. In Denemarken kan het langer duren. De Persgroep zegt al mogelijke kostensynergieën gevonden te hebben. Zo is het de bedoeling het Mecom-hoofdkantoor in Londen te sluiten. Wellicht zal een "beperkte" banenreductie nodig zijn, maar De Persgroep heeft nog geen voorstellen over de omvang daarvan uitgewerkt.

Mecom draaide vorig jaar een omzet van 808 miljoen euro en telt ruim 3.700 werknemers. De omzet van De Persgroep kwam in 2013 uit op circa 900 miljoen euro. Daar werken 2.900 mensen. De groep boekt de helft van zijn omzet in België en de andere helft in Nederland. (Belga/SD/MI)

De Persgroep geeft in België verschillende kranten en magazines uit, onder meer Het Laatste Nieuws, De Morgen en Dag Allemaal, maar is ook in Nederland actief met verschillende titels. Mecom bezit uitgeverij Wegener, die in Nederland verschillende regionale kranten uitgeeft. De tweede grote poot van Mecom is Berlingske Media, een grote Deense uitgever met verschillende kranten en radiostations. In Nederland is Mecom ook eigenaar van Media Groep Limburg, die onder meer twee dagbladen uitgeeft in Nederlands Limburg. Mecom is al maanden in onderhandeling met Persgroep-concurrent Concentra over een verkoop van de Media Groep Limburg, waar 220 mensen werken. De Persgroep is bereid die overname onder de huidige voorwaarden te steunen, luidt het in de mededeling. Volgens Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, past de overname van Mecom bij "de overtuiging dat consolidatie in onze sector noodzakelijk is om onze publicaties op een winstgevende manier om te vormen in multimediamerken". Het versterkte bedrijf zal volgens Van Thillo beter geplaatst zijn voor de transformatie naar een leidende mediagroep in print en online. De Persgroep is van plan de activiteiten van Mecom na afronding van de transactie grondig door te lichten en te zoeken naar synergieën. In Nederland kan dat volgens de bedrijven snel gebeuren, omdat De Persgroep er al actief is. In Denemarken kan het langer duren. De Persgroep zegt al mogelijke kostensynergieën gevonden te hebben. Zo is het de bedoeling het Mecom-hoofdkantoor in Londen te sluiten. Wellicht zal een "beperkte" banenreductie nodig zijn, maar De Persgroep heeft nog geen voorstellen over de omvang daarvan uitgewerkt. Mecom draaide vorig jaar een omzet van 808 miljoen euro en telt ruim 3.700 werknemers. De omzet van De Persgroep kwam in 2013 uit op circa 900 miljoen euro. Daar werken 2.900 mensen. De groep boekt de helft van zijn omzet in België en de andere helft in Nederland. (Belga/SD/MI)