Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

De wet van 21 maart 1991 over de overheidsbedrijven wordt gewijzigd, waardoor er geen hinderpalen meer zijn als de regering de twee bedrijven wil privatiseren. De overheidsparticipatie in Proximus en Bpost kan in de gewijzigde wet zakken onder het huidige minimumniveau van 50 procent plus één aandeel. Met de huidige koersen zou een verkoop van Proximus zo'n 6 miljard euro kunnen opbrengen, een privatisering van Bpost zou zo'n 2,5 miljard opleveren.

Benoemingen

De Croo, die eerder al zei dat hij zich niet zou bemoeien met de verloning van toplui in deze bedrijven, wil in zijn wetsvoorstel komaf maken met de politieke benoeming van bestuurders bij beursgenoteerde overheidsbedrijven. De aandeelhoudersvergadering moet de bestuurders aanduiden, al zal de overheid daar als aandeelhouder nog wel een stem in hebben.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo.De wet van 21 maart 1991 over de overheidsbedrijven wordt gewijzigd, waardoor er geen hinderpalen meer zijn als de regering de twee bedrijven wil privatiseren. De overheidsparticipatie in Proximus en Bpost kan in de gewijzigde wet zakken onder het huidige minimumniveau van 50 procent plus één aandeel. Met de huidige koersen zou een verkoop van Proximus zo'n 6 miljard euro kunnen opbrengen, een privatisering van Bpost zou zo'n 2,5 miljard opleveren. De Croo, die eerder al zei dat hij zich niet zou bemoeien met de verloning van toplui in deze bedrijven, wil in zijn wetsvoorstel komaf maken met de politieke benoeming van bestuurders bij beursgenoteerde overheidsbedrijven. De aandeelhoudersvergadering moet de bestuurders aanduiden, al zal de overheid daar als aandeelhouder nog wel een stem in hebben. (Belga/RR)