RWE zag zijn nettowinst in 2014 met 45 procent slinken naar 1,3 miljard euro. Het operationele resultaat kromp met een kwart tot 4 miljard euro. Dat maakte het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag bekend.

Bezuinigingen en de verkoop van elektriciteitsnetwerken wogen niet op tegen de aanhoudend lage elektriciteitsprijzen. De totale omzet van de energiereus was met 48,5 miljard euro 7,5 procent lager dan in 2013.

In Nederland en België, waar RWE de resultaten samenveegt, halveerde het operationele resultaat en ging bijna een derde van de omzet af. Hier had RWE naar eigen zeggen last van"extreem mild weer" en stevige concurrentie. Daardoor stonden de winstmarges zwaar onder druk. (Belga/NS)

RWE zag zijn nettowinst in 2014 met 45 procent slinken naar 1,3 miljard euro. Het operationele resultaat kromp met een kwart tot 4 miljard euro. Dat maakte het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag bekend. Bezuinigingen en de verkoop van elektriciteitsnetwerken wogen niet op tegen de aanhoudend lage elektriciteitsprijzen. De totale omzet van de energiereus was met 48,5 miljard euro 7,5 procent lager dan in 2013. In Nederland en België, waar RWE de resultaten samenveegt, halveerde het operationele resultaat en ging bijna een derde van de omzet af. Hier had RWE naar eigen zeggen last van"extreem mild weer" en stevige concurrentie. Daardoor stonden de winstmarges zwaar onder druk. (Belga/NS)