Daimler onderwierp zijn zakenrelaties met Iran aan een grondig onderzoek, wat resulteert in een "heroriëntatie van de activiteiten" in Iran.

Concreet betekent dit dat Daimler zijn belang van 30 pct in de dieselmotorenproducent Iranian Diesel Engine Manufacturing van de hand doet. De Duitse constructeur hield dat belang al aan sinds de jaren zestig. Daimler ziet ook af van de levering van vrachtwagens aan Iran.

Zetsche benadrukte dat Daimler met de maatregelen geenszins het Iraanse volk wil treffen, maar dat het politieke beleid hen daartoe brengt.

Daimler gaat nog zijn bestaande contractuele verplichtingen voldoen en bestellingen van bestaande klanten afwerken.

Daimler onderwierp zijn zakenrelaties met Iran aan een grondig onderzoek, wat resulteert in een "heroriëntatie van de activiteiten" in Iran. Concreet betekent dit dat Daimler zijn belang van 30 pct in de dieselmotorenproducent Iranian Diesel Engine Manufacturing van de hand doet. De Duitse constructeur hield dat belang al aan sinds de jaren zestig. Daimler ziet ook af van de levering van vrachtwagens aan Iran. Zetsche benadrukte dat Daimler met de maatregelen geenszins het Iraanse volk wil treffen, maar dat het politieke beleid hen daartoe brengt. Daimler gaat nog zijn bestaande contractuele verplichtingen voldoen en bestellingen van bestaande klanten afwerken.