Wereldwijd roept de autobouwer 85.078 wagens van de C-Klasse en E-Klasse terug. Meer bepaald de modellen C-Class Model 204, E- Class Model 212 en 2010-11 E-Class Coupe/Cabriolet Model 207. De wagens werden gebouwd tussen juni 2009 en februari 2010.

Bij de getroffen auto's kan een probleem optreden aan het hydraulische systeem van de stuurbekrachtiging. Daar zou lekkage kunnen optreden, waardoor de stuurbekrachtiging kan uitvallen.

Het gaat volgens een woordvoerder om een preventieve terugroepactie en "een klein comfortprobleem". Eigenaars kunnen het mogelijke probleem herkennen aan een piepend geluid in de buurt van het stuurhuis.

Mercedes zal de getroffen eigenaars persoonlijk aanschrijven en het euvel kosteloos herstellen.

Wereldwijd roept de autobouwer 85.078 wagens van de C-Klasse en E-Klasse terug. Meer bepaald de modellen C-Class Model 204, E- Class Model 212 en 2010-11 E-Class Coupe/Cabriolet Model 207. De wagens werden gebouwd tussen juni 2009 en februari 2010. Bij de getroffen auto's kan een probleem optreden aan het hydraulische systeem van de stuurbekrachtiging. Daar zou lekkage kunnen optreden, waardoor de stuurbekrachtiging kan uitvallen. Het gaat volgens een woordvoerder om een preventieve terugroepactie en "een klein comfortprobleem". Eigenaars kunnen het mogelijke probleem herkennen aan een piepend geluid in de buurt van het stuurhuis. Mercedes zal de getroffen eigenaars persoonlijk aanschrijven en het euvel kosteloos herstellen.