De vrachtwagenfabrikant heeft een contract afgesloten met de Hongaarse transportonderneming Waberer International voor de levering van 600 vrachtwagens. De overeenkomst levert DAF tientallen miljoenen euro's op, meldt het bedrijf woensdag. Vandaag werden de eerste 250 vrachtwagens overigens al geleverd.

Waberer International is een van Europa's grootste transportbedrijven met een vloot van meer dan 3.000 vrachtwagens, waarvan meer dan 30 procent DAF's. De onderneming is vooral actief in Centraal- en Oost-Europa, maar wil de activiteiten in West-Europa uitbreiden.

Volgens de topman Gyorgy Waberer kiest de Hongaarse onderneming voor DAF om via een jonge en moderne vloot de aanwezigheid in West-Europa uit te breiden. "We verwachten een tweecijferig groeipercentage in omzet dit jaar", aldus Waberer.

DAF Trucks is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar, een van de grootste fabrikanten van zware trucks.

In de productiefabriek in Westerlo worden de assen en de cabines van de vrachtwagens geproduceerd. In de fabriek in het Nederlandse Eindhoven rollen de afgewerkte vrachtwagens van de band. (Belga/BO)

De vrachtwagenfabrikant heeft een contract afgesloten met de Hongaarse transportonderneming Waberer International voor de levering van 600 vrachtwagens. De overeenkomst levert DAF tientallen miljoenen euro's op, meldt het bedrijf woensdag. Vandaag werden de eerste 250 vrachtwagens overigens al geleverd. Waberer International is een van Europa's grootste transportbedrijven met een vloot van meer dan 3.000 vrachtwagens, waarvan meer dan 30 procent DAF's. De onderneming is vooral actief in Centraal- en Oost-Europa, maar wil de activiteiten in West-Europa uitbreiden. Volgens de topman Gyorgy Waberer kiest de Hongaarse onderneming voor DAF om via een jonge en moderne vloot de aanwezigheid in West-Europa uit te breiden. "We verwachten een tweecijferig groeipercentage in omzet dit jaar", aldus Waberer.DAF Trucks is een dochteronderneming van het Amerikaanse Paccar, een van de grootste fabrikanten van zware trucks. In de productiefabriek in Westerlo worden de assen en de cabines van de vrachtwagens geproduceerd. In de fabriek in het Nederlandse Eindhoven rollen de afgewerkte vrachtwagens van de band. (Belga/BO)