Autogroep D'Ieteren heeft vrijdag een winstwaarschuwing uitgestuurd, als gevolg van de problemen bij filiaal Belron. De groep gaat nu uit van een winst voor belastingen die meer dan 10 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Eerder was nog sprake van "ongeveer" 10 procent winstdaling.

Als gevolg van de aankondiging, dook het aandeel van D'Ieteren bij de opening van de beurs meer dan 8 procent lager.

Belron groepeert de autoruitactiviteiten van D'Ieteren, in Belgi? bekend als "Carglass". De activiteit heeft het vooral in het Verenigd Koninkrijk moeilijk. De voorbije vier jaar kende de Britse markt een krimp van 40 procent, waarvan dit jaar alleen al 12 procent. D'Ieteren besliste daarom om alle Britse vestigingen van Belron te sluiten: er komen alleen nog "mobiele interventies".

Het bedrijf boekt een waardevermindering van 98 miljoen euro op de Britse en Chinese Belron-activiteiten. In dat laatste land worden 31 niet-rendabele servicepunten gesloten. De groep boekt ook 41 miljoen euro eenmalige herstructureringskosten.

Voor 2015 is D'Ieteren optimistisch: de autogroep verwacht een winstgroei met meer dan 10 procent, "als we uitgaan van onderliggende trends op de markt voor herstelling en vervanging van voertuigbeglazing zoals in 2014 en van ongunstige weersomstandigheden, alsook van een stabiele markt van nieuwe voertuigen in Belgi?" (Belga/NS)

Autogroep D'Ieteren heeft vrijdag een winstwaarschuwing uitgestuurd, als gevolg van de problemen bij filiaal Belron. De groep gaat nu uit van een winst voor belastingen die meer dan 10 procent lager zal liggen dan vorig jaar. Eerder was nog sprake van "ongeveer" 10 procent winstdaling.Als gevolg van de aankondiging, dook het aandeel van D'Ieteren bij de opening van de beurs meer dan 8 procent lager.Belron groepeert de autoruitactiviteiten van D'Ieteren, in Belgi? bekend als "Carglass". De activiteit heeft het vooral in het Verenigd Koninkrijk moeilijk. De voorbije vier jaar kende de Britse markt een krimp van 40 procent, waarvan dit jaar alleen al 12 procent. D'Ieteren besliste daarom om alle Britse vestigingen van Belron te sluiten: er komen alleen nog "mobiele interventies".Het bedrijf boekt een waardevermindering van 98 miljoen euro op de Britse en Chinese Belron-activiteiten. In dat laatste land worden 31 niet-rendabele servicepunten gesloten. De groep boekt ook 41 miljoen euro eenmalige herstructureringskosten. Voor 2015 is D'Ieteren optimistisch: de autogroep verwacht een winstgroei met meer dan 10 procent, "als we uitgaan van onderliggende trends op de markt voor herstelling en vervanging van voertuigbeglazing zoals in 2014 en van ongunstige weersomstandigheden, alsook van een stabiele markt van nieuwe voertuigen in Belgi?" (Belga/NS)