De omzet van D'Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, is -ondanks het dieselgateschandaal- in het eerste kwartaal van 2016 met een procent gestegen. Dat deelt de D'Ieteren-groep donderdag mee in een persbericht. Ook het orderboekje van D'Ieteren Auto blijft goed gevuld: de orders stegen met 26 procent op jaarbasis.

Beglazingsdochter Belron, bekend van onder meer Carglass, zag de verkoop eveneens stijgen met zes procent in het eerste kwartaal van 2016. Dat resultaat is volgens D'Ieteren vooral te danken aan 'de verdere marktgroei en de stijging van het marktaandeel in de VS'.

De directie van D'Ieteren toont zich tevreden: "De verkopen van D'Ieteren Auto stegen licht ondanks de naweeën van 'emissiongate'. "Het orderboek en de bestellingen bleven het hele kwartaal sterk en de lanceringen van nieuwe modellen en de geplande modelupdates voorspellen veel goeds voor de komende kwartalen", klinkt het in het persbericht.

De autodienstengroep laat bijgevolg weten dat de vooruitzichten voor het volledige jaar worden gehandhaafd. D'Ieteren mikt op een 'stabiel of lichtjes lager' courant geconsolideerd resultaat voor belastingen in vergelijking met 2015, toen het resultaat 212,1 miljoen euro bedroeg.

D'Ieteren is de Belgische verdeler voor de automerken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche en motorfietsenproducent Yamaha.

De autodienstengroep heeft in ons land een marktaandeel van meer dan 22 procent, wat neerkomt op zowat 1,2 miljoen wagens in circulatie eind 2015. (Belga/BO)

De omzet van D'Ieteren Auto, de Belgische invoerder van de Volkswagen-merken, is -ondanks het dieselgateschandaal- in het eerste kwartaal van 2016 met een procent gestegen. Dat deelt de D'Ieteren-groep donderdag mee in een persbericht. Ook het orderboekje van D'Ieteren Auto blijft goed gevuld: de orders stegen met 26 procent op jaarbasis.Beglazingsdochter Belron, bekend van onder meer Carglass, zag de verkoop eveneens stijgen met zes procent in het eerste kwartaal van 2016. Dat resultaat is volgens D'Ieteren vooral te danken aan 'de verdere marktgroei en de stijging van het marktaandeel in de VS'. De directie van D'Ieteren toont zich tevreden: "De verkopen van D'Ieteren Auto stegen licht ondanks de naweeën van 'emissiongate'. "Het orderboek en de bestellingen bleven het hele kwartaal sterk en de lanceringen van nieuwe modellen en de geplande modelupdates voorspellen veel goeds voor de komende kwartalen", klinkt het in het persbericht. De autodienstengroep laat bijgevolg weten dat de vooruitzichten voor het volledige jaar worden gehandhaafd. D'Ieteren mikt op een 'stabiel of lichtjes lager' courant geconsolideerd resultaat voor belastingen in vergelijking met 2015, toen het resultaat 212,1 miljoen euro bedroeg. D'Ieteren is de Belgische verdeler voor de automerken Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Bugatti en Porsche en motorfietsenproducent Yamaha. De autodienstengroep heeft in ons land een marktaandeel van meer dan 22 procent, wat neerkomt op zowat 1,2 miljoen wagens in circulatie eind 2015. (Belga/BO)