De Britse durfkapitalist CVC Capital Partners staat dicht bij de overname van een aantal Europese activiteiten van de Campbell Soup Company. Dat meldt CVC in een persbericht.

In een persbericht spreekt CVC van exclusieve 'finale onderhandelingen' met de Campbell Soup Company voor een overname van een aantal Europese activiteiten.

In België zouden onder meer de actviteiten van Devos Lemmens en Imperial worden ingelijfd. Campbell Europe heeft onder meer de merken Devos Lemmens, Royco, Liebig, Déli Soup, Erasco, Bla Band, Touch of Taste en Lacroix in portefeuille. In het boekjaar 2012 realiseerde de groep een omzet van zowat 400 miljoen euro.

Campbell Europe heeft zijn hoofdzetel in Puurs en stelt ongeveer 1.300 werknemers tewerk.

In ons land gaat het om zowat 240 werknemers, luidt het bij Campbell. Het gaat onder meer om de productievestiging van Devos Lemmens (sauzen) en van Imperial (bakproducten), beide in Puurs, en de activiteit van Déli Soup. Ook de hoofdzetel van Campbell Europe bevindt zich in Puurs. Maandag worden de ondernemingsraden ingelicht.

Bij Campbell wordt beklemtoond dat de deal nog niet afgerond is. Het zou wachten zijn op de goedkeuring van de concurrentie-autoriteiten. (Belga/BO)

De Britse durfkapitalist CVC Capital Partners staat dicht bij de overname van een aantal Europese activiteiten van de Campbell Soup Company. Dat meldt CVC in een persbericht. In een persbericht spreekt CVC van exclusieve 'finale onderhandelingen' met de Campbell Soup Company voor een overname van een aantal Europese activiteiten. In België zouden onder meer de actviteiten van Devos Lemmens en Imperial worden ingelijfd. Campbell Europe heeft onder meer de merken Devos Lemmens, Royco, Liebig, Déli Soup, Erasco, Bla Band, Touch of Taste en Lacroix in portefeuille. In het boekjaar 2012 realiseerde de groep een omzet van zowat 400 miljoen euro.Campbell Europe heeft zijn hoofdzetel in Puurs en stelt ongeveer 1.300 werknemers tewerk. In ons land gaat het om zowat 240 werknemers, luidt het bij Campbell. Het gaat onder meer om de productievestiging van Devos Lemmens (sauzen) en van Imperial (bakproducten), beide in Puurs, en de activiteit van Déli Soup. Ook de hoofdzetel van Campbell Europe bevindt zich in Puurs. Maandag worden de ondernemingsraden ingelicht. Bij Campbell wordt beklemtoond dat de deal nog niet afgerond is. Het zou wachten zijn op de goedkeuring van de concurrentie-autoriteiten. (Belga/BO)