Na de overname in 2007 hebben de nieuwe eigenaars van Van Gansenwinkel, CVC en KKR beslist om het Nederlandse afvalverwerkingsbedrijf te verkopen. Dat meldt een woordvoerder van de onderneming.

Na de aankoop van het bedrijf lieten de twee partners Van Gansenwinkel samengaan met AVR Afvalverwerking. Laatstgenoemde werd in 2013 weer verkocht.

Meer moeizame markten en een grote schuld liggen aan de basis van de beslissing om Van Gansenwinkel over te laten aan iemand anders.

Zakenbank Credit Suisse heeft de opdracht gekregen de verkoop te begeleiden.

Bij Van Gansewinkel werken zo'n 5.800 mensen. De woordvoerder wilde niet aangeven of er al met partijen wordt gesproken, of dat er andere opties zoals een beursgang tegen het licht worden gehouden.(Belga/NS)

Na de overname in 2007 hebben de nieuwe eigenaars van Van Gansenwinkel, CVC en KKR beslist om het Nederlandse afvalverwerkingsbedrijf te verkopen. Dat meldt een woordvoerder van de onderneming.Na de aankoop van het bedrijf lieten de twee partners Van Gansenwinkel samengaan met AVR Afvalverwerking. Laatstgenoemde werd in 2013 weer verkocht.Meer moeizame markten en een grote schuld liggen aan de basis van de beslissing om Van Gansenwinkel over te laten aan iemand anders. Zakenbank Credit Suisse heeft de opdracht gekregen de verkoop te begeleiden.Bij Van Gansewinkel werken zo'n 5.800 mensen. De woordvoerder wilde niet aangeven of er al met partijen wordt gesproken, of dat er andere opties zoals een beursgang tegen het licht worden gehouden.(Belga/NS)