De jonge uitgeverij combineert deze lening met een eigen kapitaalverhoging om verder te investeren. Zo wil Uitgeverij Vrijdag vanaf 2011 haar distributie centraliseren bij het Centraal Boekhuis in Nederland. Vandaag gebeurt de distributie nog vanuit locaties in België en Nederland.

Het vers geld moet ook verdere investeringen in de ontwikkeling van digitale boeken mogelijk maken. "We experimenteren nu al met een e-book op memorysticks, al tekenen digitale boeken nog niet voor een groot deel van onze omzet", zegt Rudy Vanschoonbeek, een van de oprichters van Uitgeverij Vrijdag. "Op de boekenbeurs konden we toch al een eerste Ipadapplicatie voorstellen van Geert Hoste."

Hoste was in 2008 trouwens een van de medeoprichters van de uitgeverij, samen met Dirk Apers, Joost Nijsen, Vicky Somers, Marijke Desplenter en Katia Sculsky. "We hadden allemaal al expertise in het vak of in de media", geeft Vanschoonbeek als verklaring waarom het zestal het twee jaar geleden nog aandurfde om in deze turbulente tijden met Uitgeverij Vrijdag te starten. Vanschoonbeek was bijvoorbeeld eerder directeur van Standaard Algemene Uitgeverij, nu WPG Uitgevers. Apers is bekend als de oprichter van De Koopjeskrant.

CultuurInvest investeerde behalve in Uitgeverij Vrijdag ook al in Clavis, Trifora en Witsand, samen goed voor 230.000 euro.

Sj.S.

De jonge uitgeverij combineert deze lening met een eigen kapitaalverhoging om verder te investeren. Zo wil Uitgeverij Vrijdag vanaf 2011 haar distributie centraliseren bij het Centraal Boekhuis in Nederland. Vandaag gebeurt de distributie nog vanuit locaties in België en Nederland. Het vers geld moet ook verdere investeringen in de ontwikkeling van digitale boeken mogelijk maken. "We experimenteren nu al met een e-book op memorysticks, al tekenen digitale boeken nog niet voor een groot deel van onze omzet", zegt Rudy Vanschoonbeek, een van de oprichters van Uitgeverij Vrijdag. "Op de boekenbeurs konden we toch al een eerste Ipadapplicatie voorstellen van Geert Hoste." Hoste was in 2008 trouwens een van de medeoprichters van de uitgeverij, samen met Dirk Apers, Joost Nijsen, Vicky Somers, Marijke Desplenter en Katia Sculsky. "We hadden allemaal al expertise in het vak of in de media", geeft Vanschoonbeek als verklaring waarom het zestal het twee jaar geleden nog aandurfde om in deze turbulente tijden met Uitgeverij Vrijdag te starten. Vanschoonbeek was bijvoorbeeld eerder directeur van Standaard Algemene Uitgeverij, nu WPG Uitgevers. Apers is bekend als de oprichter van De Koopjeskrant. CultuurInvest investeerde behalve in Uitgeverij Vrijdag ook al in Clavis, Trifora en Witsand, samen goed voor 230.000 euro. Sj.S.