CSM stopt als leverancier van bakkerij-ingrediënten. Daardoor wordt de tak 'Bakery Supplies', waartoe de Belgische vestigingen in Aartselaar en Merksem behoren, in de etalage gezet. De vestigingen in Aartselaar en Merksem tellen 250 werknemers.

In een persbericht geeft CSM-topman Gerard Hoetmer toe dat er voor de werknemers van de bakkerij-ingrediëntentak "een periode van onzekerheid" aanbreekt.

CSM gaat zich richten op de combinatie Purac, de tak voor de productie van melkzuur, en Caravan Ingredients, dat speciale ingrediënten produceert.

De opdeling van het bedrijf houdt ook een schaalverkleining in: Purac en Caravan Ingredients waren vorig jaar samen goed voor een omzet van 704 miljoen euro, terwijl Bakery Supplies een omzet boekte van 2,4 miljard euro.

De bakkerij-ingrediëntenafdeling die wordt verkocht omvat activiteiten in Noord-Amerika en Europa. CSM verwacht in deze sector een verdere consolidatie, en meent dat de activiteiten "waarschijnlijk van grotere waarde zullen zijn voor een andere eigenaar". Dankzij de desinvestering "kan kapitaal worden vrijgemaakt voor activiteiten die meer potentie bieden om hogere groei en meer aandeelhouderswaarde te genereren", luidt het.

Het bedrijf wil begin 2013 "significante vooruitgang" met de desinvestering hebben geboekt. (Belga/BO)

CSM stopt als leverancier van bakkerij-ingrediënten. Daardoor wordt de tak 'Bakery Supplies', waartoe de Belgische vestigingen in Aartselaar en Merksem behoren, in de etalage gezet. De vestigingen in Aartselaar en Merksem tellen 250 werknemers. In een persbericht geeft CSM-topman Gerard Hoetmer toe dat er voor de werknemers van de bakkerij-ingrediëntentak "een periode van onzekerheid" aanbreekt. CSM gaat zich richten op de combinatie Purac, de tak voor de productie van melkzuur, en Caravan Ingredients, dat speciale ingrediënten produceert. De opdeling van het bedrijf houdt ook een schaalverkleining in: Purac en Caravan Ingredients waren vorig jaar samen goed voor een omzet van 704 miljoen euro, terwijl Bakery Supplies een omzet boekte van 2,4 miljard euro. De bakkerij-ingrediëntenafdeling die wordt verkocht omvat activiteiten in Noord-Amerika en Europa. CSM verwacht in deze sector een verdere consolidatie, en meent dat de activiteiten "waarschijnlijk van grotere waarde zullen zijn voor een andere eigenaar". Dankzij de desinvestering "kan kapitaal worden vrijgemaakt voor activiteiten die meer potentie bieden om hogere groei en meer aandeelhouderswaarde te genereren", luidt het.Het bedrijf wil begin 2013 "significante vooruitgang" met de desinvestering hebben geboekt. (Belga/BO)