Er is de eerste maanden dan toch geen verkoop van het farmaceutisch bedrijf Omega Pharma te verwachten. Dat schrijft stichter en CEO Marc Coucke op Twitter. Eerder op de avond had het financiële persagentschap Bloomberg laten weten dat Omega Pharma de mogelijkheden van een verkoop onderzoekt. "Gerucht over Omega is voorbarig/eenzijdig", schrijft Coucke.

"Business draait super, omgeving verandert razendsnel, dan moet je pistes onderzoeken. Daarom kijken we samen met Waterland (investeringsfonds, red.) hoe Omega Pharma nog sterker kan staan in de toekomst! Er is nog zoveel op te bouwen."

Coucke besluit: "volgende maanden niks te verwachten, en we blijven proberen topbeslissingen nemen voor Omega Pharma, zoals reeds 27 jaar."

2,9 miljard euro waard

Een verkoop van het farmabedrijf, gespecialiseerd in allerlei vrij, zonder voorschrift, beschikbare producten, zou Coucke meer dan 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) kunnen opbrengen. Als dat bedrag werkelijkheid wordt, dan realiseren stichter Coucke & co een winst van 1,6 miljard euro of 120 procent in iets meer dan twee jaar, berekende De Tijd.

Volgens de bronnen van Bloomberg werkt Omega Pharma voor de verkoop samen met Morgan Stanley. Diezelfde bronnen lieten weten dat de gesprekken nog deze week kunnen starten.

Winst in 2013: 137,7 miljoen euro

Omega Pharma, met hoofdkwartier in het Oost-Vlaamse Nazareth, werd in februari 2012 door Coucke, investeringsfonds Waterland en enkele andere partners na dertien jaar beursnotering voor 848 miljoen euro van de beurs gehaald.

Even later raakte bekend dat Omega Pharma voor 470 miljoen euro de Europese portefeuille van voorschriftvrije genees­middelen van de Britse groep GlaxoSmithKline (GSK) overnam, de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf.

Het bedrijf was in 2013 goed voor een operationele winst van 137,7 miljoen euro (+11%), zo blijkt uit het jaarverslag. De (netto-)omzet klom 16 procent naar 1,2 miljard euro. (belga/BO/SD)

Er is de eerste maanden dan toch geen verkoop van het farmaceutisch bedrijf Omega Pharma te verwachten. Dat schrijft stichter en CEO Marc Coucke op Twitter. Eerder op de avond had het financiële persagentschap Bloomberg laten weten dat Omega Pharma de mogelijkheden van een verkoop onderzoekt. "Gerucht over Omega is voorbarig/eenzijdig", schrijft Coucke. "Business draait super, omgeving verandert razendsnel, dan moet je pistes onderzoeken. Daarom kijken we samen met Waterland (investeringsfonds, red.) hoe Omega Pharma nog sterker kan staan in de toekomst! Er is nog zoveel op te bouwen." Coucke besluit: "volgende maanden niks te verwachten, en we blijven proberen topbeslissingen nemen voor Omega Pharma, zoals reeds 27 jaar." Een verkoop van het farmabedrijf, gespecialiseerd in allerlei vrij, zonder voorschrift, beschikbare producten, zou Coucke meer dan 4 miljard dollar (2,9 miljard euro) kunnen opbrengen. Als dat bedrag werkelijkheid wordt, dan realiseren stichter Coucke & co een winst van 1,6 miljard euro of 120 procent in iets meer dan twee jaar, berekende De Tijd.Volgens de bronnen van Bloomberg werkt Omega Pharma voor de verkoop samen met Morgan Stanley. Diezelfde bronnen lieten weten dat de gesprekken nog deze week kunnen starten. Omega Pharma, met hoofdkwartier in het Oost-Vlaamse Nazareth, werd in februari 2012 door Coucke, investeringsfonds Waterland en enkele andere partners na dertien jaar beursnotering voor 848 miljoen euro van de beurs gehaald. Even later raakte bekend dat Omega Pharma voor 470 miljoen euro de Europese portefeuille van voorschriftvrije genees­middelen van de Britse groep GlaxoSmithKline (GSK) overnam, de grootste overname in de geschiedenis van het bedrijf. Het bedrijf was in 2013 goed voor een operationele winst van 137,7 miljoen euro (+11%), zo blijkt uit het jaarverslag. De (netto-)omzet klom 16 procent naar 1,2 miljard euro. (belga/BO/SD)