De Antwerpse corporatefinance-adviseurs SDM en Valorum fuseren. Ze koppelen die operatie aan een kapitaalinbreng door twintig Vlaamse ondernemers. De voormalige Valorum-vennoot Wouter Vandeberg leidt de nieuwe organisatie. Het vroegere Valorum wordt de adviestak.

Jan Verbrugge, de voormalige topman van SDM: "We realiseren nu een transactie waar SDM een patent op had: cash ophalen door het bedrijf gedeeltelijk te verkopen, externe investeerders-adviseurs aantrekken en tegelijk een strategie op lange termijn ondersteunen met het bestaande management."

SDM begeleidde mee de managementbuy-out (MBO) bij aannemingsbedrijf Taxandria, de verkoop van Cash & Fresh aan Delhaize, van de ambulancedienst Ambuce aan het Deense Falck, van Schrauwen Sanitair aan de Ierse groep CRH, van tuinartikelendristributeur Walter Van Gastel aan Hubo en van Sels Villabouw aan de Antwerpse familie Moortgat.

Jan Verbrugge, zijn broer Eddy en René Berquin verkopen een deel van SDM (3,9 miljoen euro omzet), maar blijven aan boord. Wouter Vandeberg, Jo Goossens, David Donkers en Steve Tourlouse van Valorum (0,7 miljoen euro omzet) doen net hetzelfde.

SDM-Valorum verwacht in 2015 4,7 miljoen euro omzet, 2,6 miljoen euro bedrijfscashflow en 1,7 miljoen euro nettowinst. Dat moet voldoende zijn om in de holding de overname te financieren. Er is 2,5 miljoen euro aan bankkredieten beschikbaar voor de MBO. De zeven actieve vennoten van SDM-Valorum brengen in die operatie 2,8 miljoen euro eigen middelen in. De twintig nieuwe, externe aandeelhouders dragen samen 3,3 miljoen euro bij.

De (anonieme) nieuwe aandeelhouders maken 40 procent uit van SDM-Valorum, de gewezen SDM- en Valorum-teams elk 30 procent. De nieuwe aandeelhouders krijgen als eerste de kans om te participeren in de bedrijven die SDM-Valorum bijstaat bij een MBO. "We creëren voor onze klanten een eerste kapitaalronde voor Vlaamse private-equity-investeerders", aldus Wouter Vandeberg. "Uiteraard gebeurt de waardering door een onafhankelijke partij."

De Antwerpse corporatefinance-adviseurs SDM en Valorum fuseren. Ze koppelen die operatie aan een kapitaalinbreng door twintig Vlaamse ondernemers. De voormalige Valorum-vennoot Wouter Vandeberg leidt de nieuwe organisatie. Het vroegere Valorum wordt de adviestak.Jan Verbrugge, de voormalige topman van SDM: "We realiseren nu een transactie waar SDM een patent op had: cash ophalen door het bedrijf gedeeltelijk te verkopen, externe investeerders-adviseurs aantrekken en tegelijk een strategie op lange termijn ondersteunen met het bestaande management."SDM begeleidde mee de managementbuy-out (MBO) bij aannemingsbedrijf Taxandria, de verkoop van Cash & Fresh aan Delhaize, van de ambulancedienst Ambuce aan het Deense Falck, van Schrauwen Sanitair aan de Ierse groep CRH, van tuinartikelendristributeur Walter Van Gastel aan Hubo en van Sels Villabouw aan de Antwerpse familie Moortgat.Jan Verbrugge, zijn broer Eddy en René Berquin verkopen een deel van SDM (3,9 miljoen euro omzet), maar blijven aan boord. Wouter Vandeberg, Jo Goossens, David Donkers en Steve Tourlouse van Valorum (0,7 miljoen euro omzet) doen net hetzelfde.SDM-Valorum verwacht in 2015 4,7 miljoen euro omzet, 2,6 miljoen euro bedrijfscashflow en 1,7 miljoen euro nettowinst. Dat moet voldoende zijn om in de holding de overname te financieren. Er is 2,5 miljoen euro aan bankkredieten beschikbaar voor de MBO. De zeven actieve vennoten van SDM-Valorum brengen in die operatie 2,8 miljoen euro eigen middelen in. De twintig nieuwe, externe aandeelhouders dragen samen 3,3 miljoen euro bij. De (anonieme) nieuwe aandeelhouders maken 40 procent uit van SDM-Valorum, de gewezen SDM- en Valorum-teams elk 30 procent. De nieuwe aandeelhouders krijgen als eerste de kans om te participeren in de bedrijven die SDM-Valorum bijstaat bij een MBO. "We creëren voor onze klanten een eerste kapitaalronde voor Vlaamse private-equity-investeerders", aldus Wouter Vandeberg. "Uiteraard gebeurt de waardering door een onafhankelijke partij."