Mediagroep Corelio, de uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad, heeft in 2012 een nettoverlies van 3,9 miljoen euro geboekt. De omzet bedroeg vorig jaar 370 miljoen euro. Dat is een daling van 4,6 procent tegenover 2011.

De economische crisis en de moeilijke conjuncturele marktomstandigheden hadden een negatieve impact op de bestedingen en dat resulteerde in een wispelturige en dalende advertentiemarkt, zegt Corelio.

De wispelturige advertentiemarkt was volgens Corelio vooral merkbaar in het segment van de jobmarkt en de lokale advertentiemarkt voor huis-aan-huisbladen.

Met een eigen vermogen van 90 miljoen euro op een balanstotaal van 307 miljoen euro, blijft de solvabiliteit van de groep onverminderd sterk, luidt het.

Corelio participeert ook in De Vijver Media, de mediagroep van de SBS-zenders VIER en VIJF, productiehuis Woestijnvis en weekblad Humo. De Vijver Media boekte vorig jaar een nettowinst van 47.000 euro. (Belga/KVDA)

Mediagroep Corelio, de uitgever van onder meer De Standaard en Het Nieuwsblad, heeft in 2012 een nettoverlies van 3,9 miljoen euro geboekt. De omzet bedroeg vorig jaar 370 miljoen euro. Dat is een daling van 4,6 procent tegenover 2011. De economische crisis en de moeilijke conjuncturele marktomstandigheden hadden een negatieve impact op de bestedingen en dat resulteerde in een wispelturige en dalende advertentiemarkt, zegt Corelio. De wispelturige advertentiemarkt was volgens Corelio vooral merkbaar in het segment van de jobmarkt en de lokale advertentiemarkt voor huis-aan-huisbladen. Met een eigen vermogen van 90 miljoen euro op een balanstotaal van 307 miljoen euro, blijft de solvabiliteit van de groep onverminderd sterk, luidt het. Corelio participeert ook in De Vijver Media, de mediagroep van de SBS-zenders VIER en VIJF, productiehuis Woestijnvis en weekblad Humo. De Vijver Media boekte vorig jaar een nettowinst van 47.000 euro. (Belga/KVDA)