De douane had op 8 oktober 2010 vijf containers gecontroleerd met daarin 43.632 paar All Stars-sportschoenen. Op 23 november 2010 volgde nog een zesde container met 10.680 paar. De douane stuurde een aantal daarvan naar Converse en die bestempelde de schoenen als namaak.

De containers waren bestemd voor twee firma's, die hun maatschappelijke zetel in Frankrijk en Spanje hebben. Converse diende klacht in voor inbreuken op het merk- en auteursrecht. De rechtbank achtte de feiten bewezen en verklaarde de sportschoenen verbeurd. Converse kreeg per nagemaakt paar een schadevergoeding van 50 euro toegekend, wat het totaal op ruim 2,7 miljoen euro brengt.

(Belga/RR)

De douane had op 8 oktober 2010 vijf containers gecontroleerd met daarin 43.632 paar All Stars-sportschoenen. Op 23 november 2010 volgde nog een zesde container met 10.680 paar. De douane stuurde een aantal daarvan naar Converse en die bestempelde de schoenen als namaak. De containers waren bestemd voor twee firma's, die hun maatschappelijke zetel in Frankrijk en Spanje hebben. Converse diende klacht in voor inbreuken op het merk- en auteursrecht. De rechtbank achtte de feiten bewezen en verklaarde de sportschoenen verbeurd. Converse kreeg per nagemaakt paar een schadevergoeding van 50 euro toegekend, wat het totaal op ruim 2,7 miljoen euro brengt. (Belga/RR)