Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen.

"Een huis bouwen gebeurt niet alleen meer op de werf, maar ook achter de computer. Maar het onderwijs hinkt wat dat betreft achterop. Onze bedrijven merken al enkele jaren een toenemende schaarste aan hoogopgeleiden. De jobs die vrijkomen als ingenieur, werf- en projectleider, technisch tekenaar of bouwkundig inspecteur raken maar voor de helft ingevuld", aldus Frederik Bronkaerts van de Confederatie.

"De sector heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Denk maar aan allerlei nieuwe duurzame isolatiematerialen, de strengere bouwvoorschriften en de populariteit van energiezuinig wonen", zegt ook Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie. "Maar daarvoor is meer technisch aangelegd personeel nodig. En hun aandeel zal in de toekomst alleen nog groter worden."

De VDAB ontving vorig jaar ruim 8.000 vacatures voor de bouwsector.

Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Morgen. "Een huis bouwen gebeurt niet alleen meer op de werf, maar ook achter de computer. Maar het onderwijs hinkt wat dat betreft achterop. Onze bedrijven merken al enkele jaren een toenemende schaarste aan hoogopgeleiden. De jobs die vrijkomen als ingenieur, werf- en projectleider, technisch tekenaar of bouwkundig inspecteur raken maar voor de helft ingevuld", aldus Frederik Bronkaerts van de Confederatie. "De sector heeft de voorbije jaren een metamorfose ondergaan. Denk maar aan allerlei nieuwe duurzame isolatiematerialen, de strengere bouwvoorschriften en de populariteit van energiezuinig wonen", zegt ook Jean-Pierre Waeytens van Bouwunie. "Maar daarvoor is meer technisch aangelegd personeel nodig. En hun aandeel zal in de toekomst alleen nog groter worden." De VDAB ontving vorig jaar ruim 8.000 vacatures voor de bouwsector.