Zowel Google als concurrent Microsoft pakt uit met mooie winstcijfers.Bij IBM was het eerste kwartaal slechter dan verwacht. Google boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 3,35 miljard dollar (2,57 miljard euro), een stijging met 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De internetgigant dankt de stijging aan gestegen advertentie-uitgaven op internetkanalen.

De inkomsten bedroegen 11 miljard dollar. Er werd meer uitgegeven aan reclame op mobiele apparaten en via videopromoties en daar profiteerde Google van. De omzet uit de internetactiviteiten van Google steeg met 23 procent.

Het aandeel Google ging donderdag in de handel nabeurs in New York met 2 procent omhoog tot 783 dollar. In maart werd een recordniveau bereikt met een stand van 844 dollar.

Microsoft zag zijn nettowinst in de eerste drie maanden van het jaar zelfs met 17 procent stijgen, tot 6 miljard dollar. De stijging was beter dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel bedroeg 72 cent, terwijl analisten gemiddeld rekenden op 68 cent. Dat alles ondanks de lauwe ontvangst van Windows 8 en een terugval in de wereldwijde pc-verkoop.

De omzet van Microsoft klom in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 18 procent naar 20,5 miljard dollar. (KVDA)

Bij IBM is het eerste kwartaal slechter dan verwacht. Door een lagere verkoop van diensten en hardware haalde het bedrijf een netto kwartaalwinst van 3,03 miljard dollar. Een jaar geleden was dat nog 3,07 miljard dollar.

Ook de omzet daalt met 5,1 procent tot 23,41 miljard dollar. Wel wijst IBM er op dat veel overeenkomsten, zowel voor software als mainframe, zijn uitgesteld naar het tweede kwartaal. Ook de zwakke Japanse yen zorgt voor lagere inkomsten ter plaatse. De jaarverwachting voor 2013 blijft wel ongewijzigd. (PVL)

Zowel Google als concurrent Microsoft pakt uit met mooie winstcijfers.Bij IBM was het eerste kwartaal slechter dan verwacht. Google boekte in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst van 3,35 miljard dollar (2,57 miljard euro), een stijging met 16 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De internetgigant dankt de stijging aan gestegen advertentie-uitgaven op internetkanalen. De inkomsten bedroegen 11 miljard dollar. Er werd meer uitgegeven aan reclame op mobiele apparaten en via videopromoties en daar profiteerde Google van. De omzet uit de internetactiviteiten van Google steeg met 23 procent. Het aandeel Google ging donderdag in de handel nabeurs in New York met 2 procent omhoog tot 783 dollar. In maart werd een recordniveau bereikt met een stand van 844 dollar. Microsoft zag zijn nettowinst in de eerste drie maanden van het jaar zelfs met 17 procent stijgen, tot 6 miljard dollar. De stijging was beter dan analisten hadden verwacht. De winst per aandeel bedroeg 72 cent, terwijl analisten gemiddeld rekenden op 68 cent. Dat alles ondanks de lauwe ontvangst van Windows 8 en een terugval in de wereldwijde pc-verkoop. De omzet van Microsoft klom in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar met 18 procent naar 20,5 miljard dollar. (KVDA) Bij IBM is het eerste kwartaal slechter dan verwacht. Door een lagere verkoop van diensten en hardware haalde het bedrijf een netto kwartaalwinst van 3,03 miljard dollar. Een jaar geleden was dat nog 3,07 miljard dollar. Ook de omzet daalt met 5,1 procent tot 23,41 miljard dollar. Wel wijst IBM er op dat veel overeenkomsten, zowel voor software als mainframe, zijn uitgesteld naar het tweede kwartaal. Ook de zwakke Japanse yen zorgt voor lagere inkomsten ter plaatse. De jaarverwachting voor 2013 blijft wel ongewijzigd. (PVL)