De Europese Commissie gaat nieuwe antidumpingheffingen invoeren op Chinees ijzer en staal. De beslissing komt er nadat onderzoek van de Commissie heeft aangetoond dat de producten in kwestie tegen dumpingprijzen op de Europese markt worden gebracht. Het gaat om grote naadloze buizen en pijpen die hoofdzakelijk in energiecentrales, de bouw en de olie- en gasindustrie worden gebruikt.

De heffingen bedragen 43,5 tot 81,1 procent en moeten de Europese producenten van zulke ijzeren en stalen buizen en pijpen 'ademruimte' geven, zegt de Commissie in een mededeling. 'Dit moet schade aan de betrokken Europese bedrijven voorkomen.'

Half oktober vroeg de Europese staalindustrie in een open mail om meer maatregelen. Die zijn volgens hen meer nodig om ervoor te zorgen dat 'er investeringen blijven komen en jobs worden gewaarborgd.'

Binnen de zes maanden zal de Commissie beslissen of de heffingen een meer permanent karakter krijgen en voor minstens vijf jaar worden aangehouden. Nooit eerder waren in Europa zo veel beschermingsmaatregelen van kracht in de staalsector. In totaal gaat het om 40 antidumping- en antisubsidiemaatregelen, waarvan er 18 betrekking hebben op producten uit China. (BELGA/JVL)

De Europese Commissie gaat nieuwe antidumpingheffingen invoeren op Chinees ijzer en staal. De beslissing komt er nadat onderzoek van de Commissie heeft aangetoond dat de producten in kwestie tegen dumpingprijzen op de Europese markt worden gebracht. Het gaat om grote naadloze buizen en pijpen die hoofdzakelijk in energiecentrales, de bouw en de olie- en gasindustrie worden gebruikt. De heffingen bedragen 43,5 tot 81,1 procent en moeten de Europese producenten van zulke ijzeren en stalen buizen en pijpen 'ademruimte' geven, zegt de Commissie in een mededeling. 'Dit moet schade aan de betrokken Europese bedrijven voorkomen.' Half oktober vroeg de Europese staalindustrie in een open mail om meer maatregelen. Die zijn volgens hen meer nodig om ervoor te zorgen dat 'er investeringen blijven komen en jobs worden gewaarborgd.'Binnen de zes maanden zal de Commissie beslissen of de heffingen een meer permanent karakter krijgen en voor minstens vijf jaar worden aangehouden. Nooit eerder waren in Europa zo veel beschermingsmaatregelen van kracht in de staalsector. In totaal gaat het om 40 antidumping- en antisubsidiemaatregelen, waarvan er 18 betrekking hebben op producten uit China. (BELGA/JVL)