Combell nog een sterkere marktleider in België na overname Nucleus

Jonas Dhaenens © .
Stijn Fockedey
Stijn Fockedey Hoofdredacteur a.i.

Hostingspecialist Combell neemt met Nucleus een van zijn laatste grote onafhankelijke concurrenten over in België. Het merk Nucleus verdwijnt in 2019, de activiteiten worden zelf verder onder Combell uitgebouwd.

Financiële details worden niet bekend gemaakt. Nucleus telt 35 medewerkers. Het is de eerste grote overname sinds de instap van het Britse investeringsfonds HG Capital in Combell. In Belgische kranten circuleerde een waardering van 700 miljoen euro, maar dat wordt door de betrokken partijen bevestigd, noch ontkend.

Combell is gespecialiseerd in hosting en verwante diensten voor kmo’s en draait een omzet van meer dan 100 miljoen euro. Sinds de oprichting in 1999 door Jonas Dhaenens en Frederik Poelman, toen nog studenten in het middelbaar, is Combell onophoudelijk gegroeid. Het is nu marktleider in Nederland, Zwitserland, Denemarken en in België.

In de Belgische thuismarkt was het al afgetekend marktleider en met Nucleus heeft nu een van de laatste grote onafhankelijke concurrenten binnen gehaald. CEO Dhaenens heeft de deal niet voorgelegd aan de Belgische Mededingingsautoriteit. “De concurrentie in het hostingsegment is nog altijd zeer groot. Veel andere partijen, zoals telecomoperatoren en ICT-dienstverleners bieden hosting aan. Bij hen zit dat in een breder aanbod, wij concentreren ons op hosting. Nucleus is ook zo’n gespecialiseerde speler. Zij waren iets meer gefocust op oplossingen op maat voor kmo’s en hechtten net zoals wij veel belang aan een goede service en kwaliteit.”

“We waren al een lange tijd met hen in gesprek, het staat eigenlijk los van de instap van HG Capital. We wilden Nucleus graag overnemen, vanwege hun goede reputatie en business, maar was nog een andere factor. Om marktleider te blijven moeten we ook genoeg goede mensen blijven vinden. Er zit veel talent bij Nucleus. Het merk zal zelf verdwijnen, maar we bouwen hun activiteiten verder uit onder Combell. Daarnaast houden we ook het kantoor van Nucleus aan in Antwerpen. Dat moet het gemakkelijker maken voor de collega’s die vanuit die regio nu naar ons kantoor in Gent moesten pendelen en om gemakkelijker talent te rekruteren in Antwerpen en Limburg.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content