Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo.

De betrokken Belgische bedrijven van Colruyt gebruiken in eigen land al de notionele intrestaftrek om miljoenen euro's belasting te ontwijken, maar Colruyt bezigt ook een extra 'vluchtroute' naar Luxemburg om de belasting nog meer te drukken.

Dit jaar heeft Colruyt via de Luxemburgse constructie 730 miljoen euro winst uit België via een belastingvrij dividend naar Luxemburg gebracht. Met dat geld is meteen een belastingconstructie opgezet om zowel in Luxemburg onbelaste dividenden op te strijken als in België aftrekbare intresten te hebben.

'Optimalisatie'

Marc Hofman, de financieel directeur van de Colruyt-groep, bevestigt dat belastingdeals zijn gesloten met de Luxemburgse én de Belgische fiscus. "We zijn niet beschaamd om te zeggen dat we aan fiscale optimalisatie doen."

Volgens L'Echo is de 730 miljoen euro naar België teruggekeerd als hybride lening.

In totaal wordt de waarde van de Luxemburgse structuur van Colruyt op 2,75 miljard euro geschat, aldus deze krant.

(Belga/RR)

Dat schrijven de kranten De Tijd en L'Echo. De betrokken Belgische bedrijven van Colruyt gebruiken in eigen land al de notionele intrestaftrek om miljoenen euro's belasting te ontwijken, maar Colruyt bezigt ook een extra 'vluchtroute' naar Luxemburg om de belasting nog meer te drukken. Dit jaar heeft Colruyt via de Luxemburgse constructie 730 miljoen euro winst uit België via een belastingvrij dividend naar Luxemburg gebracht. Met dat geld is meteen een belastingconstructie opgezet om zowel in Luxemburg onbelaste dividenden op te strijken als in België aftrekbare intresten te hebben. Marc Hofman, de financieel directeur van de Colruyt-groep, bevestigt dat belastingdeals zijn gesloten met de Luxemburgse én de Belgische fiscus. "We zijn niet beschaamd om te zeggen dat we aan fiscale optimalisatie doen."Volgens L'Echo is de 730 miljoen euro naar België teruggekeerd als hybride lening.In totaal wordt de waarde van de Luxemburgse structuur van Colruyt op 2,75 miljard euro geschat, aldus deze krant.(Belga/RR)