Colruyt centraliseert zijn logistieke operaties van oudsher in een brede kring rond Halle. Dat bericht de krant Gazet van Antwerpen vrijdag.

Vandaag telt het concern zes centra in Halle en Gellingen. Binnen afzienbare tijd wordt de distributie van niet-voedingsproducten voor onder meer de speelgoedketen Dreamland samengetrokken in Lot. Een gedeelte van de niet-voeding komt eveneens in Lot terecht.

Deel personeel komt van Halle en Gellingen

Colruyt heeft daartoe oude industrieterreinen laten saneren. In de twee nieuwe vestigingen zullen 670 mensen aan de slag kunnen.
In een eerste fase gaat het om 370 personeelsleden. Tim De Meyer geeft aan dat het daarbij niet alleen om nieuwe aanwervingen voor de groep gaat. Een aantal mensen wordt weggehaald in Halle en Gellingen.

Om hoeveel netto-aanwervingen het dan wél gaat, kon nog niet worden uitgemaakt.

Colruyt heeft de laatste jaren heel veel bijkomend personeel aangeworven. Op jaarbasis zeker zo'n 1.500 man. "Wij groeien met 10 procent. Wij hebben dus ook veel extra personeelsleden nodig", stelt De Meyer. Colruyt stelt vandaag zo'n 21.000 mensen tewerk.

Colruyt centraliseert zijn logistieke operaties van oudsher in een brede kring rond Halle. Dat bericht de krant Gazet van Antwerpen vrijdag. Vandaag telt het concern zes centra in Halle en Gellingen. Binnen afzienbare tijd wordt de distributie van niet-voedingsproducten voor onder meer de speelgoedketen Dreamland samengetrokken in Lot. Een gedeelte van de niet-voeding komt eveneens in Lot terecht. Deel personeel komt van Halle en GellingenColruyt heeft daartoe oude industrieterreinen laten saneren. In de twee nieuwe vestigingen zullen 670 mensen aan de slag kunnen. In een eerste fase gaat het om 370 personeelsleden. Tim De Meyer geeft aan dat het daarbij niet alleen om nieuwe aanwervingen voor de groep gaat. Een aantal mensen wordt weggehaald in Halle en Gellingen. Om hoeveel netto-aanwervingen het dan wél gaat, kon nog niet worden uitgemaakt.Colruyt heeft de laatste jaren heel veel bijkomend personeel aangeworven. Op jaarbasis zeker zo'n 1.500 man. "Wij groeien met 10 procent. Wij hebben dus ook veel extra personeelsleden nodig", stelt De Meyer. Colruyt stelt vandaag zo'n 21.000 mensen tewerk.