Het gaat bijvoorbeeld om spekblokjes van Nestlé-merk Herta, maar ook om Lion-snoeprepen, Nestlé-babyvoeding, yoghurt en Nesquik-cacaopoeder. Colruyt heeft de producten uit de rekken genomen omdat het lagere prijzen eist en de Zwitsers niet ingaan op die vraag, meldt De Tijd op zijn website.

Colruyt is niet de enige Europese supermarktgroep die in conflict ligt met Nestlé. Ook met onder andere de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) is er een dispuut.

Die maken net als Colruyt deel uit van Agecore. In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé. Samen vertegenwoordigen ze ruim 1,7 miljard euro omzet voor Nestlé of 2 procent van zijn totale omzet.

In een reactie zegt Nestlé de reactie van de distributeurs te betreuren, omdat de onderhandelingen nog lopen. "We betreuren dat onze klanten momenteel in sommige Europese winkels onze producten niet kunnen kopen", klinkt het.

Nestlé verwacht toch dat er snel een akkoord zal worden gevonden. Ook Colruyt is overtuigd dat beide partijen tot een overeenkomst zullen komen. In november verdwenen enkele producten van Lay's en Pepsi voor twee maanden uit het Colruyt-aanbod door een ruzie met eigenaar PepsiCo.

Het gaat bijvoorbeeld om spekblokjes van Nestlé-merk Herta, maar ook om Lion-snoeprepen, Nestlé-babyvoeding, yoghurt en Nesquik-cacaopoeder. Colruyt heeft de producten uit de rekken genomen omdat het lagere prijzen eist en de Zwitsers niet ingaan op die vraag, meldt De Tijd op zijn website.Colruyt is niet de enige Europese supermarktgroep die in conflict ligt met Nestlé. Ook met onder andere de ketens Edeka (Duitsland), Conad (Italië) en Intermarché (Frankrijk) is er een dispuut. Die maken net als Colruyt deel uit van Agecore. In die vereniging hebben zes Europese supermarktketens de krachten gebundeld om samen meer macht te hebben bij prijsonderhandelingen met leveranciers zoals Nestlé. Samen vertegenwoordigen ze ruim 1,7 miljard euro omzet voor Nestlé of 2 procent van zijn totale omzet. In een reactie zegt Nestlé de reactie van de distributeurs te betreuren, omdat de onderhandelingen nog lopen. "We betreuren dat onze klanten momenteel in sommige Europese winkels onze producten niet kunnen kopen", klinkt het. Nestlé verwacht toch dat er snel een akkoord zal worden gevonden. Ook Colruyt is overtuigd dat beide partijen tot een overeenkomst zullen komen. In november verdwenen enkele producten van Lay's en Pepsi voor twee maanden uit het Colruyt-aanbod door een ruzie met eigenaar PepsiCo.