Test-Aankoop ging in januari en februari op bezoek bij 737 supermarkten en noteerde 131.513 prijzen in drie pakketen: merkproducten (inclusief kaas, fijne vleeswaren, groenten en fruit), eersteprijsproducten en huismerken.

In de merkproducten staan Colruyt en Red Market op een gedeelde eerste plaats. "In gemeenten waar zowel een Colruyt als een Red Market is, liggen de prijzen voor de merkproducten en verse producten bij Colruyt immers gemiddeld 2 procent lager dan elders", meldt woordvoerder Ivo Mechels.

Makro behoudt binnen die categorie zijn tweede plaats, al bedraagt de kloof met Colruyt en Red Market ondertussen 5 procent. Okay, de buurtwinkel van Colruyt, verkleinde het afgelopen jaar de kloof met de goedkoopste supermarktketen. Albert Heijn zakt naar de vijfde plaats, de prijzen voor de nationale merken en het huismerk werden relatief duurder.

Duurste supermarkt is Smatch, merkproducten kosten er gemiddeld een kwart meer dan bij Colruyt of Red Market. Van de eigen merken (een combinatie van de categorie eersteprijsproducten en huismerken) zijn Colruyt en Leader Price het goedkoopst.

Opvallend is dat het aanbod van Aldi en Lidl nog vóór de goedkoopste eersteprijsproducten van Match en Smatch strandt.

Binnen de Delhaize-groep werden vooral de huismerken goedkoper in vergelijking met vorig jaar.

Test-Aankoop stelt vast - uit een combinatie van de drie categorieën producten - dat Colruyt de goedkoopste is, maar op de hielen gevolgd wordt door Red Market.

De consumentenorganisatie kondigt dinsdag een nieuwe module aan waarmee consumenten, op basis van hun koopgedrag en woonplaats, kunnen nagaan hoeveel ze besparen door te kiezen voor de goedkoopste winkel in hun buurt. Die module vind je op www.testaankoop.be/supermarkt

(Belga/BO)

Test-Aankoop ging in januari en februari op bezoek bij 737 supermarkten en noteerde 131.513 prijzen in drie pakketen: merkproducten (inclusief kaas, fijne vleeswaren, groenten en fruit), eersteprijsproducten en huismerken. In de merkproducten staan Colruyt en Red Market op een gedeelde eerste plaats. "In gemeenten waar zowel een Colruyt als een Red Market is, liggen de prijzen voor de merkproducten en verse producten bij Colruyt immers gemiddeld 2 procent lager dan elders", meldt woordvoerder Ivo Mechels. Makro behoudt binnen die categorie zijn tweede plaats, al bedraagt de kloof met Colruyt en Red Market ondertussen 5 procent. Okay, de buurtwinkel van Colruyt, verkleinde het afgelopen jaar de kloof met de goedkoopste supermarktketen. Albert Heijn zakt naar de vijfde plaats, de prijzen voor de nationale merken en het huismerk werden relatief duurder. Duurste supermarkt is Smatch, merkproducten kosten er gemiddeld een kwart meer dan bij Colruyt of Red Market. Van de eigen merken (een combinatie van de categorie eersteprijsproducten en huismerken) zijn Colruyt en Leader Price het goedkoopst. Opvallend is dat het aanbod van Aldi en Lidl nog vóór de goedkoopste eersteprijsproducten van Match en Smatch strandt. Binnen de Delhaize-groep werden vooral de huismerken goedkoper in vergelijking met vorig jaar. Test-Aankoop stelt vast - uit een combinatie van de drie categorieën producten - dat Colruyt de goedkoopste is, maar op de hielen gevolgd wordt door Red Market. De consumentenorganisatie kondigt dinsdag een nieuwe module aan waarmee consumenten, op basis van hun koopgedrag en woonplaats, kunnen nagaan hoeveel ze besparen door te kiezen voor de goedkoopste winkel in hun buurt. Die module vind je op www.testaankoop.be/supermarkt (Belga/BO)