Cofinimmo wil het dividend voor het boekjaar 2013 verlagen. Dat meldt de vastgoedbevak bij de bekendmaking van de jaarresultaten.

Het bedrijf stelt voor het boekjaar 2013 een brutodividend van 6 euro per (gewoon) aandeel voor. Dat is een halve euro minder dan een jaar eerder. Het dividend van 2013 wordt in 2014 uitgekeerd.

Cofinimmo knipt in het dividend omdat het bedrijf minder winst verwacht door de 'blijvende negatieve evolutie op de Brusselse kantorenmarkt' en door het aflopen van een huurcontract door restbank Dexia.

Cofinimmo boekte vorig jaar een nettowinst (exclusief impact van boekhoudregel IAS 39) van 121,8 miljoen euro, of 7,61 euro per aandeel, tegenover 113,2 miljoen euro het jaar voordien. De vastgoedbgevak hield rekening met 7,47 euro per aandeel.

De nettowinst bevat wel de verbrekingsvergoeding van 11,2 miljoen euro die restbank Dexia aan Cofinimmo moet uitbetalen door het verbreken van de huurovereenkomst van de gebouwen Livingston I en II.

Cofinimmo mikt voor het boekjaar 2013 op een winst van 7 euro per aandeel (exclusief IAS 39). De daling van 61 eurocent zou het gevolg zijn van het verbreken van het contract met Dexia, aangezien de verbrekingsvergoeding volledig in 2012 geboekt werd. Ook de terugval van de Brusselse kantoormarkt zou een negatieve impact.op de resultaten hebben.(Belga/BO)

Cofinimmo wil het dividend voor het boekjaar 2013 verlagen. Dat meldt de vastgoedbevak bij de bekendmaking van de jaarresultaten.Het bedrijf stelt voor het boekjaar 2013 een brutodividend van 6 euro per (gewoon) aandeel voor. Dat is een halve euro minder dan een jaar eerder. Het dividend van 2013 wordt in 2014 uitgekeerd.Cofinimmo knipt in het dividend omdat het bedrijf minder winst verwacht door de 'blijvende negatieve evolutie op de Brusselse kantorenmarkt' en door het aflopen van een huurcontract door restbank Dexia. Cofinimmo boekte vorig jaar een nettowinst (exclusief impact van boekhoudregel IAS 39) van 121,8 miljoen euro, of 7,61 euro per aandeel, tegenover 113,2 miljoen euro het jaar voordien. De vastgoedbgevak hield rekening met 7,47 euro per aandeel. De nettowinst bevat wel de verbrekingsvergoeding van 11,2 miljoen euro die restbank Dexia aan Cofinimmo moet uitbetalen door het verbreken van de huurovereenkomst van de gebouwen Livingston I en II. Cofinimmo mikt voor het boekjaar 2013 op een winst van 7 euro per aandeel (exclusief IAS 39). De daling van 61 eurocent zou het gevolg zijn van het verbreken van het contract met Dexia, aangezien de verbrekingsvergoeding volledig in 2012 geboekt werd. Ook de terugval van de Brusselse kantoormarkt zou een negatieve impact.op de resultaten hebben.(Belga/BO)