Coca-Cola geeft Sprite, een van zijn best verkopende frisdranken wereldwijd, een opfrisbeurt. De herlancering gebeurt tegelijk in verschillende West-Europese landen, waaronder België.

In de nieuwe Sprite zit naast suiker ook stevia, een plantaardige zoetstof met nul calorieën. Daardoor bevat de drank nu 30 procent minder suiker.

De herlancering past in het credo van The Coca-Cola Company om te innoveren op basis van natuurlijke grondstoffen en om minder calorierijke dranken op de markt te brengen. Vorig jaar stelde het bedrijf al Nestea met stevia voor.

Aan de nieuwe Sprite is bijna tien jaar research vooraf gegaan. Het hoofdkwartier in Atlanta deed daarbij ook beroep op het O&O-Center in Anderlecht, waar liefst honderd vorsers werken uit twintig landen.

De multinational sluit formeel uit dat het zijn klassieke Coca-Cola) ook zou herprofileren op basis van stevia. (KC)

Coca-Cola geeft Sprite, een van zijn best verkopende frisdranken wereldwijd, een opfrisbeurt. De herlancering gebeurt tegelijk in verschillende West-Europese landen, waaronder België.In de nieuwe Sprite zit naast suiker ook stevia, een plantaardige zoetstof met nul calorieën. Daardoor bevat de drank nu 30 procent minder suiker. De herlancering past in het credo van The Coca-Cola Company om te innoveren op basis van natuurlijke grondstoffen en om minder calorierijke dranken op de markt te brengen. Vorig jaar stelde het bedrijf al Nestea met stevia voor. Aan de nieuwe Sprite is bijna tien jaar research vooraf gegaan. Het hoofdkwartier in Atlanta deed daarbij ook beroep op het O&O-Center in Anderlecht, waar liefst honderd vorsers werken uit twintig landen. De multinational sluit formeel uit dat het zijn klassieke Coca-Cola) ook zou herprofileren op basis van stevia. (KC)