Cobelguard neemt Brink’s gedeeltelijk over

© belga

Bewakingsspecialist Cobelguard waagt zich op de markt van waardetransporten. Dat gebeurt dankzij de overname van een deel van het failliet verklaarde Brink’s Belgium, blijkt donderdag op een persconferentie.

Hoeveel de overname heeft gekost, werd donderdag niet bekendgemaakt. Cobelguard neemt in ieder geval de gebouwen van Brink’s in Gent over, veertien vrachtwagens en materieel zoals intelligente koffers, kogelvrije vesten en revolvers.

“Een groot deel van de klanten voor wie wij bewakingsopdrachten uitvoeren, is ook vragende partij voor transport van geld en waardepapieren. We bestudeerden al langer die markt, maar door het faillissement van Brink’s Belgium is alles in een stroomversnelling terechtgekomen”, zegt bestuurder Stefan De Bock.

Volgens De Bock kan Cobelguard morgen al de baan op als waardetransporteur, dankzij de activa die al werden overgenomen. Maar dat blijkt niet echt de bedoeling, want “onze organisatie moet eerst worden afgestemd op deze nieuwe activiteit. Liever traag maar goed van start gaan, dan snel willen zijn en een slechte service leveren,” verduidelijkt de bestuurder.

Cobelguard wil de eigen werknemers de kans geven zich te profileren in de nieuwe activiteit, maar zal ook een beroep doen op de diensten van ex-personeelsleden van Brink’s.

Cobelguard is de derde speler in ons land op het vlak van bewakingsopdrachten. Het bedrijf telt 1.450 medewerkers en realiseerde in 2010 een omzet van zowat 60 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content