Via de beursgang wilde het bestuur van Club Brugge minstens 30 procent van het aandelenkapitaal naar de beurs brengen. De prijsvork van het aandeel bedroeg 17,5 tot 22,5 euro. Dat kwam overeen met een marktwaarde voor Club Brugge, tegen de gemiddelde prijsvork, van 229 miljoen euro. De beursgang (IPO) was gepland voor vrijdag 26 maart op de beurs van Brussel, onder de ticker 'CLUB'.

Maar de beursgang wordt nu uitgesteld, meldt Club Brugge in een persbericht.

'Club Brugge kondigt vandaag aan dat het zijn eerder aangekondigde beursintroductie op Euronext Brussel ('Het Aanbod') wegens de marktomstandigheden uitgesteld heeft. Het bedrijf blijft sportief en financieel succesvol. Alle inschrijvingen op de aangeboden aandelen in het kader van het Aanbod, zullen worden genegeerd en ongedaan gemaakt. Alle inschrijvingsbetalingen zullen worden teruggestort zonder rente of andere vergoeding', luidt het officieel.

Op de website van Club Brugge staat een reactie van Club-voorzitter Bart Verhaeghe te lezen: 'We hebben ervoor gekozen om de beursgang van Club uit te stellen gezien de huidige marktcondities. Uiteraard vinden we dit jammer maar we kijken met een open vizier naar de toekomst. Club Brugge doet het financieel, organisatorisch en sportief uitstekend en de ambitie blijft om elke dag beter te doen. We focussen ons nu volledig op het behalen van de vierde landstitel in zes jaar', aldus de Club-voorzitter. Verhaeghe voegt eraan toe dat de uitgestelde beursgang geen impact heeft op de werking van Club.

Via de beursgang wilde het bestuur van Club Brugge minstens 30 procent van het aandelenkapitaal naar de beurs brengen. De prijsvork van het aandeel bedroeg 17,5 tot 22,5 euro. Dat kwam overeen met een marktwaarde voor Club Brugge, tegen de gemiddelde prijsvork, van 229 miljoen euro. De beursgang (IPO) was gepland voor vrijdag 26 maart op de beurs van Brussel, onder de ticker 'CLUB'. Maar de beursgang wordt nu uitgesteld, meldt Club Brugge in een persbericht.'Club Brugge kondigt vandaag aan dat het zijn eerder aangekondigde beursintroductie op Euronext Brussel ('Het Aanbod') wegens de marktomstandigheden uitgesteld heeft. Het bedrijf blijft sportief en financieel succesvol. Alle inschrijvingen op de aangeboden aandelen in het kader van het Aanbod, zullen worden genegeerd en ongedaan gemaakt. Alle inschrijvingsbetalingen zullen worden teruggestort zonder rente of andere vergoeding', luidt het officieel.Op de website van Club Brugge staat een reactie van Club-voorzitter Bart Verhaeghe te lezen: 'We hebben ervoor gekozen om de beursgang van Club uit te stellen gezien de huidige marktcondities. Uiteraard vinden we dit jammer maar we kijken met een open vizier naar de toekomst. Club Brugge doet het financieel, organisatorisch en sportief uitstekend en de ambitie blijft om elke dag beter te doen. We focussen ons nu volledig op het behalen van de vierde landstitel in zes jaar', aldus de Club-voorzitter. Verhaeghe voegt eraan toe dat de uitgestelde beursgang geen impact heeft op de werking van Club.