Citrique Belge produceert sinds 1929 citroenzuur. Er werken zowat 250 mensen. Zij zullen na de afronding van de overname, die verwacht wordt in het vierde kwartaal van 2010, overgaan naar de nieuwe eigenaar, zo luidt het.

Financiële details worden niet bekendgemaakt. De netto-omzet van Citrique Belge bedroeg in 2009 meer dan 100 miljoen euro. DSM verwacht als gevolg van de transactie een boekverlies van circa 40 miljoen euro te rapporteren, "hoewel de transactieprijs, afgezet tegen de winst van het bedrijfsonderdeel, alleszins redelijk is", aldus een persbericht.

De citroenzuurbusinnes maakte niet langer deel uit van de kernactiviteiten van DSM, dat focust op Life Sciences en Materials Sciences. Begin 2009 werd al de Chinese citroenzuurfabriek van DSM gesloten en met de verkoop van de Tiense vestiging is DSM volledig van zijn citroenzuuractiviteiten af.

"De acquisitie van Citrique Belge is onderdeel van onze strategie gericht op investering in vooraanstaande chemiebedrijven", zegt Thomas Probst, bestuurslid van Adcuram. "We zijn van plan flink te investeren in Citrique Belge om de business te laten groeien en zijn leiderschapspositie verder te verbeteren."

De internationale, particuliere bedrijfsholding Adcuram neemt niet-kernactiviteiten over van grote conglomeraten en ontwikkelt deze vervolgens. De chemiesector is een prioriteitsgebied.

Citrique Belge produceert sinds 1929 citroenzuur. Er werken zowat 250 mensen. Zij zullen na de afronding van de overname, die verwacht wordt in het vierde kwartaal van 2010, overgaan naar de nieuwe eigenaar, zo luidt het. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De netto-omzet van Citrique Belge bedroeg in 2009 meer dan 100 miljoen euro. DSM verwacht als gevolg van de transactie een boekverlies van circa 40 miljoen euro te rapporteren, "hoewel de transactieprijs, afgezet tegen de winst van het bedrijfsonderdeel, alleszins redelijk is", aldus een persbericht. De citroenzuurbusinnes maakte niet langer deel uit van de kernactiviteiten van DSM, dat focust op Life Sciences en Materials Sciences. Begin 2009 werd al de Chinese citroenzuurfabriek van DSM gesloten en met de verkoop van de Tiense vestiging is DSM volledig van zijn citroenzuuractiviteiten af. "De acquisitie van Citrique Belge is onderdeel van onze strategie gericht op investering in vooraanstaande chemiebedrijven", zegt Thomas Probst, bestuurslid van Adcuram. "We zijn van plan flink te investeren in Citrique Belge om de business te laten groeien en zijn leiderschapspositie verder te verbeteren." De internationale, particuliere bedrijfsholding Adcuram neemt niet-kernactiviteiten over van grote conglomeraten en ontwikkelt deze vervolgens. De chemiesector is een prioriteitsgebied.