Uiterlijk op 30 juni zou de 7,53 miljard dollar (ongeveer 4,7 miljard euro) zijn afgelost, maakte het bedrijf donderdag bekend.

Eenmaal de overheidssteun is terugbetaald, kan de meerderheidsparticipatie van Fiat worden voltooid. De Italiaanse autobouwer was tijdens het reddingsplan voor 30 procent in Chrysler gestapt. Sindsdien dringt Fiat-topman Sergio Marchionne aan op een fusie.

Op 2 mei maakt Marchionne de eerstekwartaalresultaten van Chrysler bekend. Marchionne rekent voor 2011 op een nettowinst van 500 miljoen dollar. Daarmee zou de Amerikaanse autoreus voor het eerst winst maken sinds het dreigende bankroet in 2009.

Om de staatssteun terug te betalen, gaat Chrysler een nieuwe kredietfaciliteit en obligaties uitgeven bij institutionele beleggers. Voor de staatssteun moest het bedrijf intresten van respectievelijk 14 en 20 procent betalen.

Uiterlijk op 30 juni zou de 7,53 miljard dollar (ongeveer 4,7 miljard euro) zijn afgelost, maakte het bedrijf donderdag bekend. Eenmaal de overheidssteun is terugbetaald, kan de meerderheidsparticipatie van Fiat worden voltooid. De Italiaanse autobouwer was tijdens het reddingsplan voor 30 procent in Chrysler gestapt. Sindsdien dringt Fiat-topman Sergio Marchionne aan op een fusie. Op 2 mei maakt Marchionne de eerstekwartaalresultaten van Chrysler bekend. Marchionne rekent voor 2011 op een nettowinst van 500 miljoen dollar. Daarmee zou de Amerikaanse autoreus voor het eerst winst maken sinds het dreigende bankroet in 2009.Om de staatssteun terug te betalen, gaat Chrysler een nieuwe kredietfaciliteit en obligaties uitgeven bij institutionele beleggers. Voor de staatssteun moest het bedrijf intresten van respectievelijk 14 en 20 procent betalen.