In een persbericht wijst Degrez op zijn parcours. Zo nam Eneco België concurrent Eni over en leverde het windmolenpark Norther op. Eneco is de 'grootste duurzame energiespeler van de Belgische energiemarkt' geworden, klinkt het, en kan verder groeien. 'Het is dan ook een goed en logisch moment voor mij om Eneco te verlaten', luidt het.

Jean-Jacques Delmée neemt op 1 september de fakkel over als CEO van Eneco België. Delmée is momenteel managing director extrusion coatings of fabrieksdirecteur bij Mondi Belcoat in Duffel. Vorige week raakte bekend dat de Mondi groep de fabriek in Duffel verkoopt aan het Finse Walki. Daarvoor was Delmée actief bij onder meer Coca-Cola Enterprises en Friesland Campina.

Sinds de overname van Eni is de Belgische dochter van Eneco de derde energieleverancier. Het Nederlandse moederbedrijf staat momenteel in de etalage. De Eneco Groep is nu nog eigendom van 44 Nederlandse gemeenten, waarvan Rotterdam (31,69 procent), Den Haag (16,55 procent) en Dordrecht (9,05 procent) de belangrijkste aandeelhouders zijn.

Eneco België, dat 300 medewerkers telt, heeft vestigingen in Mechelen, Gent en Waver.

In een persbericht wijst Degrez op zijn parcours. Zo nam Eneco België concurrent Eni over en leverde het windmolenpark Norther op. Eneco is de 'grootste duurzame energiespeler van de Belgische energiemarkt' geworden, klinkt het, en kan verder groeien. 'Het is dan ook een goed en logisch moment voor mij om Eneco te verlaten', luidt het. Jean-Jacques Delmée neemt op 1 september de fakkel over als CEO van Eneco België. Delmée is momenteel managing director extrusion coatings of fabrieksdirecteur bij Mondi Belcoat in Duffel. Vorige week raakte bekend dat de Mondi groep de fabriek in Duffel verkoopt aan het Finse Walki. Daarvoor was Delmée actief bij onder meer Coca-Cola Enterprises en Friesland Campina. Sinds de overname van Eni is de Belgische dochter van Eneco de derde energieleverancier. Het Nederlandse moederbedrijf staat momenteel in de etalage. De Eneco Groep is nu nog eigendom van 44 Nederlandse gemeenten, waarvan Rotterdam (31,69 procent), Den Haag (16,55 procent) en Dordrecht (9,05 procent) de belangrijkste aandeelhouders zijn.Eneco België, dat 300 medewerkers telt, heeft vestigingen in Mechelen, Gent en Waver.