Christie's is natuurlijk al langer actief in China. In 1986 organiseerde het veilinghuis zijn eerste veiling in Hong Kong. In 1994 opende Christie's een kantoor in Shanghai. Ondertussen kende de Chinese kunst- en antiekmarkt een enorme bloei waardoor het aantal kopers uit de volksrepubliek enorm toennam.

De Chinezen zijn ondertussen graag geziene gasten op veilingen in het Westen. Ook andere Westerse veilinghuizen zijn actief in het Verre Oosten. Vorig jaar ging de concurrent Sotheby's een samenwerking aan met het Chinese staatsbedrijf Beijing Gehua Art. Christie's kiest dus voor een onafhankelijk koers. (PSW)

Christie's is natuurlijk al langer actief in China. In 1986 organiseerde het veilinghuis zijn eerste veiling in Hong Kong. In 1994 opende Christie's een kantoor in Shanghai. Ondertussen kende de Chinese kunst- en antiekmarkt een enorme bloei waardoor het aantal kopers uit de volksrepubliek enorm toennam. De Chinezen zijn ondertussen graag geziene gasten op veilingen in het Westen. Ook andere Westerse veilinghuizen zijn actief in het Verre Oosten. Vorig jaar ging de concurrent Sotheby's een samenwerking aan met het Chinese staatsbedrijf Beijing Gehua Art. Christie's kiest dus voor een onafhankelijk koers. (PSW)