Van Doorslaer werd twee jaar geleden nog verkozen tot Manager van het Jaar, na maar liefst vijf keer te zijn genomineerd voor de titel. Hij geldt als één van de meest opmerkelijke Vlaamse ondernemers, meent De Standaard. Zo trok hij Cartamundi uit het slop, door licentieovereenkomsten af te sluiten met grote speelgoedproducenten en filmbedrijven als Disney.

Van Doorslaer zette sterk in op innovatie en trok ook de kaart van de digitalisering. De burgerlijk ingenieur schrok er tevens niet voor terug om andere bedrijven over te nemen. In zijn twintigjarige carrière bij Cartamundi deed hij 22 overnames. De grootste was in 2015, toen hij twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro verwierf. Zo werd Cartamundi ook de wereldmarktleider in de productie van gezelschapsspelen zoals Cluedo en Monopoly.

Van Doorslaer tekende voor een forse groei: van een omzet van 46 miljoen naar 387 miljoen. Wereldwijd heeft Cartamundi elf fabrieken en 2.200 werknemers. Van Doorslaer, afkomstig uit Dendermonde, was sinds juni dit jaar voorzitter van het koffiebedrijf Miko.

Hij was ook bestuurder bij petflessenproducent Resilux. Zijn weinige vrije tijd besteedde hij aan het leger. Hij was reserveofficier en gaf les aan de Koninklijke Militaire School (KMS).

Bedrijfswereld reageert verslagen

Heel wat Vlaamse bedrijfsleiders en verschillende politici reageren maandagochtend bedroefd op het plotse overlijden van Chris Van Doorslaer, voormalige manager van het jaar. De man die afgelopen weekend onverwachts overleed, wordt geroemd voor zijn gedreven managerscapaciteiten, die hij combineerde met een warme persoonlijkheid.

"De week begint heel droevig. Chris Van Doorslaer van Cartamundi is niet meer. Vlaamse topondernemer op wereldniveau. De man die het kaarten heruitvond. Groot respect, diep bedroefd...", tweette Hans Maertens van Voka. "Droevig nieuws. Dankbaar en veel respect voor Van Doorslaer, groot manager, warm persoon, bescheiden, integer, sociaal bewogen, hart op de juiste plaats. Heel veel sterkte aan al z'n dierbaren", laat Bart Buysse van het VBO verstaan.

Zijn collega Pieter Timmermans van het VBO is "diep geraakt en heeft geen woorden". Ook Karel Van Eetvelt, die eerder Unizo leidde en nu Febelfin, brengt hulde aan Van Doorslaer. Hij noemt de man "gedreven, toekomstgericht en steeds met de voeten op de grond en bescheiden". We gaan je missen, luidt het nog op Twitter.

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters is "ontzet" door het onverwacht overlijden van Chris Van Doorslaer. "Hele vriendelijke man en een groot ondernemer. Mijn diep medeleven aan zijn familie en vrienden". Ook Wouter Beke van CD&V brengt op Twitter hulde aan het gezicht van Cartamundi. "Een groot manager. Een warme mens. Een goede kennis. Sterkte aan de nabestaanden".

In januari 2016 werd Chris Van Doorslaer, de CEO van het Turnhoutse speelkaartenconcern Cartamundi, de 31ste Trends Manager van het Jaar. Herlees hier het interview: Chris Van Doorslaer (CEO Cartamundi): 'Elke dag staat de teller op nul'

Van Doorslaer werd twee jaar geleden nog verkozen tot Manager van het Jaar, na maar liefst vijf keer te zijn genomineerd voor de titel. Hij geldt als één van de meest opmerkelijke Vlaamse ondernemers, meent De Standaard. Zo trok hij Cartamundi uit het slop, door licentieovereenkomsten af te sluiten met grote speelgoedproducenten en filmbedrijven als Disney. Van Doorslaer zette sterk in op innovatie en trok ook de kaart van de digitalisering. De burgerlijk ingenieur schrok er tevens niet voor terug om andere bedrijven over te nemen. In zijn twintigjarige carrière bij Cartamundi deed hij 22 overnames. De grootste was in 2015, toen hij twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro verwierf. Zo werd Cartamundi ook de wereldmarktleider in de productie van gezelschapsspelen zoals Cluedo en Monopoly. Van Doorslaer tekende voor een forse groei: van een omzet van 46 miljoen naar 387 miljoen. Wereldwijd heeft Cartamundi elf fabrieken en 2.200 werknemers. Van Doorslaer, afkomstig uit Dendermonde, was sinds juni dit jaar voorzitter van het koffiebedrijf Miko. Hij was ook bestuurder bij petflessenproducent Resilux. Zijn weinige vrije tijd besteedde hij aan het leger. Hij was reserveofficier en gaf les aan de Koninklijke Militaire School (KMS). Heel wat Vlaamse bedrijfsleiders en verschillende politici reageren maandagochtend bedroefd op het plotse overlijden van Chris Van Doorslaer, voormalige manager van het jaar. De man die afgelopen weekend onverwachts overleed, wordt geroemd voor zijn gedreven managerscapaciteiten, die hij combineerde met een warme persoonlijkheid."De week begint heel droevig. Chris Van Doorslaer van Cartamundi is niet meer. Vlaamse topondernemer op wereldniveau. De man die het kaarten heruitvond. Groot respect, diep bedroefd...", tweette Hans Maertens van Voka. "Droevig nieuws. Dankbaar en veel respect voor Van Doorslaer, groot manager, warm persoon, bescheiden, integer, sociaal bewogen, hart op de juiste plaats. Heel veel sterkte aan al z'n dierbaren", laat Bart Buysse van het VBO verstaan. Zijn collega Pieter Timmermans van het VBO is "diep geraakt en heeft geen woorden". Ook Karel Van Eetvelt, die eerder Unizo leidde en nu Febelfin, brengt hulde aan Van Doorslaer. Hij noemt de man "gedreven, toekomstgericht en steeds met de voeten op de grond en bescheiden". We gaan je missen, luidt het nog op Twitter. Vlaams minister van Werk Philippe Muyters is "ontzet" door het onverwacht overlijden van Chris Van Doorslaer. "Hele vriendelijke man en een groot ondernemer. Mijn diep medeleven aan zijn familie en vrienden". Ook Wouter Beke van CD&V brengt op Twitter hulde aan het gezicht van Cartamundi. "Een groot manager. Een warme mens. Een goede kennis. Sterkte aan de nabestaanden".