De raden van bestuur van beide chipmakers hebben de overname al goedgekeurd. Nu moeten de aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten nog het licht op groen zetten.

Die mededingingsautoriteiten zullen de overname ongetwijfeld nauwkeurig bestuderen. Het gaat immers om twee reuzen uit de sector. Zo is Texas Instruments marktleider bij analoge chips, die zowat overal in worden gebruik, gaande van gsm's, pc's en televisies tot wasmachines.

Het is de bedoeling de overname binnen 6 à 9 maanden af te ronden.

Texas Instruments biedt 25 dollar per aandeel. Maandag noteerde het aandeel National Semiconductor rond 14 dollar.

De raden van bestuur van beide chipmakers hebben de overname al goedgekeurd. Nu moeten de aandeelhouders en de mededingingsautoriteiten nog het licht op groen zetten. Die mededingingsautoriteiten zullen de overname ongetwijfeld nauwkeurig bestuderen. Het gaat immers om twee reuzen uit de sector. Zo is Texas Instruments marktleider bij analoge chips, die zowat overal in worden gebruik, gaande van gsm's, pc's en televisies tot wasmachines. Het is de bedoeling de overname binnen 6 à 9 maanden af te ronden. Texas Instruments biedt 25 dollar per aandeel. Maandag noteerde het aandeel National Semiconductor rond 14 dollar.