De statuten van Ageas stellen dat van zodra de drempel van drie procent in het kapitaal is overschreden, dat kenbaar moet worden gemaakt. Dat is op 25 september uiteindelijk gebeurd.

De investeringsgroep Fosun is daarmee het tweede Chinese bedrijf dat die drempel overschrijdt. Ping An, een historische aandeelhouder van Ageas-voorganger Fortis, bezit zowat 5 procent. Samen hebben Chinese bedrijven dus 8 procent van Ageas in handen.

Met een belang van 3,01 procent wordt Fosun meteen de op vijf na grootste aandeelhouder van Ageas. Met 5,17 procent is Ping An de grootste aandeelhouder.

Geografisch gezien zit 33 procent van de aandelen van Ageas in het Verenigd Koninkrijk en 25 procent in de VS. 15 procent van de aandelen zit in België. Azië is goed voor 8 à 9 procent.

De statuten van Ageas stellen dat van zodra de drempel van drie procent in het kapitaal is overschreden, dat kenbaar moet worden gemaakt. Dat is op 25 september uiteindelijk gebeurd. De investeringsgroep Fosun is daarmee het tweede Chinese bedrijf dat die drempel overschrijdt. Ping An, een historische aandeelhouder van Ageas-voorganger Fortis, bezit zowat 5 procent. Samen hebben Chinese bedrijven dus 8 procent van Ageas in handen. Met een belang van 3,01 procent wordt Fosun meteen de op vijf na grootste aandeelhouder van Ageas. Met 5,17 procent is Ping An de grootste aandeelhouder. Geografisch gezien zit 33 procent van de aandelen van Ageas in het Verenigd Koninkrijk en 25 procent in de VS. 15 procent van de aandelen zit in België. Azië is goed voor 8 à 9 procent.