Yinyi is een conglomeraat van bedrijven dat vooral actief is in mijnbouw en vastgoed, en druk bezig is met de uitbouw van een derde pijler rond automotive. Zo is Yinyi al een wereldspeler in aluminium velgen en kocht de groep recent nog een Amerikaans bedrijf actief in airbagtechnologie.

Punch Powertrain heeft al een eigen vestiging in China en telt ook heel wat Chinese klanten. Yinyi koopt alle aandelen van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv (grootste aandeelhouder met 32 procent), het Chinese fonds New Horizon Capital (30 procent), de Limburgse investeringsmaatschappij LRM (26,5 procent), het durfkapitaalfonds Capricorn (10,4 procent) en het management (1,1 procent).

Verwachting

Uiteraard moet de transactie ook nog groen licht krijgen van een aantal concurrentie-instanties.

Punch Powertrain verwacht dit jaar nog een omzet van 500 miljoen euro en een bedrijfswinst (ebitda) van minstens 100 miljoen euro te halen.

Het is de tweede keer op heel korte tijd dat de Gimv een Truiens bedrijf uit de automobielsector verkoopt. Amper een week geleden werd de buur van Punch Powertrain, VCST, overgelaten aan de Vlaamse groep BMT.

De donderdag bekendgemaakte deal is goed nieuws voor de provincie Limburg, aangezien de investeringsmaatschappij LRM door de transactie met Punch Powertrain een meerwaarde boekt van naar schatting 230 miljoen euro. Dat geld komt bij in de kas om de Limburgse economie te stimuleren. Voor Gimv zou de beoogde verkoop een positieve impact van ongeveer 7 procent hebben op het eigen vermogen. (Belga/BO)

Yinyi is een conglomeraat van bedrijven dat vooral actief is in mijnbouw en vastgoed, en druk bezig is met de uitbouw van een derde pijler rond automotive. Zo is Yinyi al een wereldspeler in aluminium velgen en kocht de groep recent nog een Amerikaans bedrijf actief in airbagtechnologie.Punch Powertrain heeft al een eigen vestiging in China en telt ook heel wat Chinese klanten. Yinyi koopt alle aandelen van de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv (grootste aandeelhouder met 32 procent), het Chinese fonds New Horizon Capital (30 procent), de Limburgse investeringsmaatschappij LRM (26,5 procent), het durfkapitaalfonds Capricorn (10,4 procent) en het management (1,1 procent).Uiteraard moet de transactie ook nog groen licht krijgen van een aantal concurrentie-instanties. Punch Powertrain verwacht dit jaar nog een omzet van 500 miljoen euro en een bedrijfswinst (ebitda) van minstens 100 miljoen euro te halen.Het is de tweede keer op heel korte tijd dat de Gimv een Truiens bedrijf uit de automobielsector verkoopt. Amper een week geleden werd de buur van Punch Powertrain, VCST, overgelaten aan de Vlaamse groep BMT. De donderdag bekendgemaakte deal is goed nieuws voor de provincie Limburg, aangezien de investeringsmaatschappij LRM door de transactie met Punch Powertrain een meerwaarde boekt van naar schatting 230 miljoen euro. Dat geld komt bij in de kas om de Limburgse economie te stimuleren. Voor Gimv zou de beoogde verkoop een positieve impact van ongeveer 7 procent hebben op het eigen vermogen. (Belga/BO)